Neskutočná zostava na čele s Origin v piatok v Banskej Bystrici!!!

Smrtiaca technika a brutalita sa blížia do Banskej Bystrice! Mladá agentúra Loud Farm Booking si tentokrát prichystala dávku extrémneho death metalu; pod jej taktovkou sa v samom srdci Slovenska predstaví kapela ORIGIN. Americká veličina otrasie základmi Tartaros Rock Clubu a to už v piatok, 20. apríla 2018.

ORIGIN – technical brutal death metal (USA)

RINGS OF SATURN – technical deathcore (USA)

HIDEOUS DIVINITY – technical death metal (ITA)

GRAVESLAVE – brutal death metal (USA)

ORIGIN sú na scéne úctyhodných 20 rokov. Už od vydania eponymného debutu z roku 2000 si začali budovať meno ako jedna z najrýchejších a najtechnickejších metalových kapiel na scéne. Ich nezastaviteľné blastbeaty, krkolomné riffy a kombinácia všemožných brutálnych vokálov z nich urobili fenomén nielen v rámci death metalu. Presadiť sa celosvetovo im pomohli najmä albumy „Echoes Of Decimation“ (2005) a „Antithesis“ (2008). Nasledujúca doska „Entity“ (2011) už len potvrdila ich pozíciu lídrov technical/brutal deathu.

Po získaní mena, vybudovaní veľkej základne fanúšikov, inšpirovaní mnohých ďalších kapiel a vydaní jediného slabšieho diela („Omnipresent“) sú dnes ORIGIN späť v plnej sile. Minulý rok im vyšiel už siedmy album, nazvaný „Unparalleled Universe“ a štvorica Američanov ním opäť dokázala, kto vládne tomuto divokému žánru. Kapela koncom marca vyrazila na európsku časť očakávaného turné „The Unparalleled World 2018“, v rámci ktorého sa premiérovo predstaví aj pod Urpínom. Bude to ich jediná slovenská zastávka pre tento rok.

Špeciálnym hosťom na tour sú americkí technici z trochu iného súdka. RINGS OF SATURN pochádzajú zo slnečnej Californie a prezentujú sa moderným, progresívnym, no nemenej šialeným technical deathcorom. Ich tvorba sa točí okolo vesmíru a príbehov o mimozemskej invázii, pričom samotné kvarteto definuje svoj štýl ako „aliencore“. Najnovším zásekom v ich diskografii je CD „Ultu Ulla“ (2017).

Medzi supportmi sa predstavia aj HIDEOUS DIVINITY z talianskeho Ríma. Táto formácia produkuje technický, čiastočne brutal, no najmä umne prepracovaný death metal s masivným, čistým zvukom a výborne zrozumiteľným growlingom. Ich najaktuálnejší počin „Adveniens“ (2017) sľubuje poriadne našlapaný masaker s klepačkami a všetkým, čo k tomuto štýlu patrí.

A koncertný večer otvoria nováčikovia na scéne, GRAVESLAVE zo štátu Minnesota. Títo americkí mladíci pokračujú v odkaze starej death metalovej školy brutálnejšieho strihu, vsádzajú na razanciu a na tomto turné určite nebudú len do počtu. Zatiaľ nemajú vydavateľa, svoj minuloročný debut Sick/Nasty si vydali sami.

text organizátora

20. 4. 2018, Rock Club Tartaros, Banská Bystrica

Vstup: 22 € predpredaj, 25 € na mieste

Začiatok: 18:30

FB Eventhttp://www.facebook.com/events/1749340411797558/

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj