Fabio Lione sa vracia, aby prvýkrát predstavil brazílsku ANGRU na obidvoch koncoch Slovenska

Metalová kapela ANGRA z Brazílie je na scéne už takmer tri dekády, no na Slovensko sa chystá po prvýkrát. Svoj tohtoročný album Ømni, ale aj hity zo svojich ďalších ôsmich albumov, príde pätica hudobníkov predstaviť aj do Bratislavy a Košíc hneď prvý víkend po Veľkej noci. V bratislavskom Ateliéri Babylon odohrá svoju šou v sobotu 7. apríla a na druhý deň 8. apríla sa presunie do košického klubu Collosseum.

Angru založil Andre Matos v roku 1991 po tom, čo odišiel z rozbehnutej kapely Viper Brazil a začal študovať hudbu. So spolužiakmi dal dokopy melodickú metalovú skupinu, v ktorej cítiť vplyv klasickej hudby, ale aj domácich kultúr a brazílskeho temperamentu. Kapela každým albumom dozrievala, čoho dôkazom je aj aktuálny album Ømni (2018), na ktorom už ale nie je hlas zakladateľa Matosa, ale talianskeho speváka Fabia Lioneho, známeho aj ako lídra symfonickej powermetalovej kapely Rhapsody. Jej výročno-rozlúčkové turné malo v marci zastávku aj vo Zvolene. Okrem Lioneho tvoria kapelu aj Rafael Bittencourt (gitara), Marcelo Barbosa (gitara), Felipe Andreoli (basgitara) a Bruno Valverde (bicie). Na poslednom albume sa ako hostia predviedli gitarista Megadeth Kiko Loureiro či speváčka Arch Enemy Alissa White-Gluz.

Obidva slovenské koncerty budú obohatené o predkapelu, ktorou nebude o nič neznámejšie meno. Hosťom turné kapely Angra je americký spevák Geoff Tate, ktorý je spojený najmä so svojou pôvodnou kapelou Queensryche. Jej album Operation: Mindcrime ovplyvnil scénu progresívneho metalu a tento rok oslavuje svoje 30. výročie. Geoff Tate a jeho súčasná kapela Operation: Mindcrime radi zaspomínajú na tento album spolu so Slovákmi.

Vstupenky sú v predpredaji v sieti Ticketportal a dostupné budú aj na mieste konania v deň koncertu.

Text: Michaela Váleková

Pozvánka kapely na koncert: https://www.facebook.com/epg.sk/videos/2054862868102756/

Angra:

https://www.youtube.com/watch?v=mBwwXnSmjAE

Geoff Tate:

https://www.youtube.com/watch?v=vX7lRZmt8Hw

Predpredaj:

https://www.ticketportal.sk/Event/ANGRA

FB udalosť: https://www.facebook.com/events/140048523407340/ Bratislava https://www.facebook.com/events/1945894905622983/ Košice
Info: epg@epg.sk

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj