Druhé pokračovanie Slamtastic Party stanovené na 19. 5. !!!

Kto ste boli ( tak ako ja ) na prvej Slamtastic Party v roku 2016, viete čo tu môžte čakať. To najbrutálnejšie, najchorobnejšie a najzvrátenejšie čo ponúka brutal death/slamová scéna, v peknom balíčku previazanom stuhou, z ktorej steká krvavá kvapka. Takže, čo si pre nás Lucas a spol. prichystali?

Vulvodynia – Pätica zvrátených psychopatov z Juhoafrickej republiky. Pred rokom predviedli ako sa hrá slam na južnej pologuli a môj chrbát ich preklínal ešte niekoľko dní po koncerte. Za relatívne krátku dobu ( 2014 ) sa vyhupli medzi elitu extrémneho remesla, čo potvrdzujú neustálym koncertovaním, ale nechýba im ani zmysel pre humor. Stačí si pozrieť ich ponuku merchu.

Wormhole – Medzinárodne zastúpená kapela. Toto teleso tvorí Duncan Bentley z Vulvodynie, ktorý si tak strihne dvojkoncert a trojica bývalých členov Rotting Phallus. Že si od radosti rozplieskame lebky v kotli, pochybnosti nemám. Táto banda ale v rámci žánru vsádza na tematiku pre slam, nie veľmi zvyklú. Rôzne sci-fi témy atď., ale to už sa dá dovtípiť podľa mena kapely.

Blade of Horus – Brutal/technický death metal spĺňajúci tie najvyššie parametre z Austrálie. Hudobne sa blížiaci niekde k nukleárnym šialencom Cytotoxin, ale tematicky tu je už podľa názvu odkaz aj na kultových Nile. Takže mimo slamu, nás ukoja aj prsty rýchlejšie ako najrýchlejšia ruka západu. A nie, nie je to reklama na poskytovanie sexuálnych služieb. Orgazmus nám privodia svojim hudobným prejavom.

Craniotomy – Kult hlohoveckej kafilérie predvedú zase Craniotomy, po prvý krát v Košiciach. Štyri osobnosti šíria okolo seba puch zatuchliny už dvadsiatym rokom, takže tento rok sa jubiluje. Samozrejme sa za takú dobu nedá vyhnúť personálnym zmenám a tak jednu štvrtinu bandy, tvorí domáci, teda Košičan Aďo. Nový album je in progress, takže nejaký ten ľúbostný cajdák z neho určite predhodia davu, ako vnútornosti svorke hladných, túlavých psov.

Schizogen – Aby to bolo čo najpestrejšie do krajín pôvodu, tak si prídu brnknúť na strunu aj Ukrajinci Schizogen. Títo borci z (U)krajiny ožiarenej, majú na konte zatiaľ síce iba jeden album, ale aj ten stačí aby fanúšikom chlievov vlhli medzinožia. Čo k nim viac dodať? Všetko podstatné povedia oni za mňa.

Crystalepsy – Šiesta kapela, šiesta krajina pôvodu. Crystalepsy z Olomouca boli pred pár rokmi pre mňa skutočným objavom, nadupané songy a naživo total výplach. Tvarúžkari majú na konte síce taktiež iba jeden album, ale tento rok by sa k nemu malo pridať splitko a aj nový album. Stay tuned.

19. 5. 2018, Colloseum Club, Košice

Začiatok: 17:30

Vstup: predpredaj 20€ v klube, na mieste 24€

FB Eventhttp://www.facebook.com/events/308941762948090/?active_tab=about 

 

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj