Noc nárekov v Poprade

Už dávnejšie sa rozniesla správa o noci, resp. skôr koncerte, ktorý sa uskutoční v Poprade. Nie veľmi často sa na jednom pódiu stretnú kapely menšinových žánrov, ako gothic, funeral doom, či symfonic metal. Koncert preto odporúčam všetkým, ktorí majú radšej ťahavé a smutné melódie. Na akcii sa odprezentujú 4 kapely zo Slovenska, ktorých popis zverejňujem tak, ako je uvedený vo FB udalosti:

Sabinovská gothic metalová kapela GLOOM zoskupená okolo starého harcovníka Radoslava Priputena nám prinesie náklad skvelej melancholickej muziky. Ich posledný album Catharsis žne úspechy po celom svete a práve hlavne zneho bude postavený ich koncertný play list.
https://www.facebook.com/gloomslovakia/

SINNERS MOON na čele so speváčkou Simonou a vokalistom Derickom odprezentujú ich najnovšie EP Far Beyond The Stars. Budete môcť z neho počuť piesne tak ako aj z debutového albumu Atlantis. Sinners Moon vznikli v roku 2011 v Seredi pod taktovkou gitaristu Lukáša. V roku 2014 vydala svoj debutový album Atlantis za pomoci známeho nemeckého gitaristu a producenta Rolanda Grapowa. Počas prezentácie albumu robili support napr. kapelám Haggard, alebo aj izraelcom Orphaned Land. Na albume sa podieľal spevom v piesni My Servant aj spevák legendárnych Sonata Arctica, Tony Kakko. Album sa dostal do celého sveta, odkiaľ zožal pozitívne a pochválne recenzie. Koncertné vystúpenie Sinners Moon je vždy zárukou kvalitnej hudby a zimomriavok.
https://www.facebook.com/sinnersmoonband/

Skupina SAMSARA sa na slovenskej metalovej scéne zjavila ako blesk z čistého neba. Žáner funeral doom metal sa u nás nehrá skoro vôbec. O to väčšie prekvapenie bolo, ked sa pod Slovak Metal Army objavilo ich cd “When The Soul Leaves The Body”. Pomalý death/doom metal, plný tiaživej atmosféry, prázdnoty, bolesti, depresie ruku v ruke s temnou krásou… Je sa načo tešiť.
https://www.facebook.com/OFFICIALAtmosphericDoom/

Večer nám ukončí pomerne mladá kapelka MARTUROS z Prievidze.
aj keď sú na scéne dosť krátko, stihli už odohrať dosť koncertov a momentálne nahrávajú debutový album.
Poctivo zahraný heavy metal a skvelý chraplák speváčky Maggee nám hneď na začiatku rozprúdia krv v žilách.
https://www.facebook.com/marturosofficial/

Miesto: Rock Fabric, Poprad
Dátum: 17.03.2018
Vstup: 5 €
FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/1462453510529691/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj