Murder Inc. – Umlčen navěky – Support Underground, 2018

Keď som si včera prečítal, že sa na scénu vracajú Vomitory, tak sa mi v tom ich ozname páčilo prirovnanie, že tak ako sa herpes vracia, tak sa vraciame aj my. No a po cca dvoch rokoch sa ku mne vracajú thrasheri z Berouna Murder Inc. a ich nový album Umlčen navěky. Schválne som si prečítal, čo som o nich vtedy napísal a za všetkým si stojím. Zo svojho thrashového postu neuhli ani o kúsok a to mi je sympatické.

S novým albumom sa posunuli o kus dopredu zase. Aj zvuk mi príde lepší ako na minulom albume. Tak sa teda do neho zakusnime. Na úvod tu máme inštrumentálku 42 – 06 – 10, ktorá plynule prechádza do prvého smrtiaceho kusu Rozsudek padl. Ako som povedal vyššie, držia sa toho čo majú radi ako čert svojho kopyta. Extrémne hraný thrash s vokálom blížiacim sa niekde k blackovým škrekotom. Ako som minule povedal, že mi pripomínajú Nemcov Protector, tak sa mi tu teraz miesia aj black/thrashové bandy ako Desaster či Destroyer 666. Už minule ma bavila textová stránka a s tým sa nič nemení ani na novom albume. Pri Rozsudek padl zrejme netreba nejak zvlášt obkecávať o čom text je, mne ako veľkému fanúšikovi hororovej série Hellraiser urobili radosť so skladbou Na kusy roztrhán, kde sa mi pred očami rozohráva kultová scéna z tohto skvostu. K hororu pričuchli ešte v IV. druh, kde hororoví maniaci tak isto odhalia jeden podarený kúsok. V život jde dál sa v texte zaoberajú kritikou spoločnosti a je to myslím jediná skladba, kde sa trochu povolila noha na plynovom pedále ( teda ešte úvod Smrtihlav je kľudný ). Rozumej, strednetempá skladba na spôsob And Then There Were None od Exodus. Nasledujúca Arcifuck je môj najobľúbenejší kus albumu, nasratá vec ako sprievodca vo vlaku, v spacom vozni, keď máte náladu po koncerte ešte počúvať muziku ( vlastná skúsenosť…). V ďalších skladbách sa rozoberajú klasické thrashové, možno klišé témy ako napríklad v P.P.S., taký tradičný pohľad na to, čo sa deje na  koncerte. Ale všetko je to echt dobre zahraté, tak by pokojne mohli spievať aj Pec nám spadla a nevadilo by to.

Ak by som mal ale porovnať tento album s mnou nedávno hodnotenými Kaar, tak mi na albume Murder Inc. príde, že skladby nie sú až tak výrazné jednotlivo, ale skôr držia dobre pokope ako celok. Čo nie je zlá vec, predsa len moje vzrušivé bradavky, milujúce death a thrash sú v pozore odkedy album pustím, až dokým nedohrá.

Za pekným komiksovým artworkom stojí Boris z Catastrofy, myslím, že jeho štýl už je jasne rozoznateľný.

Čo viac dodať? Už pri ich minulej recenzí som si požičal výrok, ktorý majú na Bandzone, že: Muziku děláme pro sebe a pro naše věrné fanoušky, ostatní ať nám vlezou na hrb!!! A s týmto súhlasím do bodky aj teraz.

Hodnotenie: 8,5/10

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj