Carnal Necrosis – Origins of Malevolence – Immortal Souls Productions, 2017

Dnes sa pozrieme na zúbok mladej americkej formácie Carnal Necrosis. Minulý rok im pod krídlami obnoveného Immortal Souls Productions vyšlo debutové Ep Origins of Malevolence.Carnal Necrosis tvoria štyria deathmetaloví nadšenci – Andrew Bowen (basa), Nick Crowell (bicie), Eli Castillo (gitara) a Shane Hayes (spev). Na scéne sa pohybujú piatym rokom a nevyhli sa personálnym zmenám, kde ich prvé demo naspieval Josh McGue.

Album tvorí šesť skladieb, ktoré sa nesú v mantineloch klasického death metalu, ale na solídnych technických základoch. Na členoch je vidieť, že ctia veľké mená deathmetalového neba (resp. pekla), pretože sú tu časti skladieb, ktoré sú ako vytiahnuté z pokladnice takých mien ako Death, Suffocation a pod .

Úvod skladby Necromania obstaráva intro, zrejme vystrihnuté z nejakého filmu, žiaľ, nie je v mojich silách uhádnuť z akého. Po odoznení sa na nás vyvalí death metalový kolovrátok, z ktorého niet úniku. Kapela nezabúda ale ani na melódie. Je tu niekoľko pasáží, ktoré nevymlátite z hlavy ani demoličným kladivom, menovite tretí song Blood Feasting a jeho pochodová časť, či výdatné sólovanie v Infernal Species. Ako som spomínal, výrazné technické základy, tak je to samozrejme cítiť na celom albume a naozaj všade srší zohratosť, ale najviac vyčnieva posledná vec Demented Torment. Takmer celá vec sa ťahá v pomalom tempe a berie so sebou všetko, na čo narazí, niečo ako lávová lavína. Sypačky sa tu dočkáme až v posledných sekundách a naozaj som si túto vec úprimne obľúbil.

Ku zvukovej stránke nemám nejaké výčitky, nahrávalo sa v nejakom Grindhouse Recordings v Californii. Za artworkom stojí Vandoo Morpheus, pekný, povedal by som, tradičný death metalový obal v štýle Dana Saegravea a pod.

Jedna vec, čo ma sklamala a neodpustím si to, je booklet. Predsa len trochu odfláknutá stránka, iba fotka kapely a kontakt na ňu. Citeľne mi chýbajú texty, pretože patrím medzi tých podivínov, ktorí si pri počúvaní albumu radi notujú s kapelou. Všetci vieme, ako je náročné odpočúvať texty v death metale. Napriek tomu ide o podarenú vec a určite jednu z najlepších vecí z aktuálneho katalógu Immortal Souls Productions.

 

Hodnotenie: 8/10

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj