Pestilence – nový album aj staré piesne na svetovom turné v Randal Clube

Holandská death metalová legenda Pestilence, ktorá spája ortodoxných aj experimentálnych metalových fanúšikov, prichádza s druhým reunionom. Svetové Rebaelliun tour sa zastaví 17. februára v bratislavskom Randal Clube.

Z Holandska nepochádzajú iba producenti elektronickej hudby, ale aj dobré metalové kapely. Jednou z tých najznámejších je Pestilence. Ich cesta začala v roku 1986 a s menšími prestávkami trvá dodnes. Od kultového Dysentery, dnes ťažko zohnateľného dema, cez klasiky death metalového žánru ako Consuming Impulse či Testimony of the Ancients, až po experimentálne a rozporuplne prijaté, no kultové, Spheres. Pestilence, na čele s gitaristom a spevákom Patrickom Mamelim, ukázala metalovému svetu možnosti technického metalu. Plynulo prešla thrash metalovým obdobím k death metalovému a neskôr svojou tvorbou otvorila dvere všetkým tým Meshuggah a podobným kapelám. Technicky skvelo pripravení hudobníci oslovili ľudí aj mimo metalovú komunitu. Pestilence oslavujú svoj druhý reunion novým, v poradí už ôsmym štúdiovým albumom Hadeon. Ten vyjde 9. marca a opätovne pôjde o spojenie mohutného a ťažkého zvuku s odkazom na kultový album Testimony Of The Ancients.

Ešte predtým však prichádza holandská metalová kapela na svetové Rebaelliun tour 2018 v zostave: Patrick Mameli (gitara, spev), Santiago Dobles (gitara), Tilen Hudrap (basgitara), Septimiu Hărşan (bicie nástroje). Jednou z koncertných zastávok bude 17. februára bratislavský Randal Club.

Udalosť:
https://www.facebook.com/events/470949839970563/

Vstupenky:
https://ssl.ticketportal.sk/performance.aspx?idp=164668

Web:
http://www.pestilence.nl/

Tlačová správa MPP Production
Photo by Stefan Schipper

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj