Converge / Havok / Gorguts / Revocation v auguste v Bratislave

Koncert kde jedno veľké meno strieda druhé? Už čoskoro sa taká udalosť odohrá v Bratislave, v klube Majestic Clube. V roku 1990 sa v Amerike v štáte Massachussets zrodil Converge. Kapela v svojej hudbe mieša HC, punk, heavy metal a zároveň sa označujú aj ako pionieri metalcore a mathcore. O histórii tejto vplyvnej a zaujímavej skupiny by sa dalo napísať vskutku obsiahlo. Prejdime teda radšej k súčasnosti. V tomto roku vydali EP – „I Can Tell You About Pain“, ktorý momentálne prezentujú na svojom turné po Európe. Converge sa teda rozhodli svojou návštevou poctiť aj Bratislavu a na Slovensku pôdu zavítajú historicky po prvýkrát!
K supportujúcim kapelám na turné sa pripojili ďalšie tri kapely. Návštevníci tohto koncertu si tak môžu užiť aj originálny a kompozične naozaj prepracovaný technický death metal v podaní Gorguts. V minulom roku navštívili Bratislavu v rámci propagácie svojho nového EP – Pleiades´Dust. Ich vystúpenie bolo naozaj výnimočným zážitkom pre všetkých vyznávačov tohto smeru. Okrem spomínaného EP odzneli aj staršie skladby, napríklad z kultového albumu „Obscura“ a určite ich neopomenú ani na tomto koncerte.
Havok síce patrí k mladším nasledovateľom thrash metalovej školy, no svojou hrou a nadupanými skladbami si už získali nejedného poslucháča. Pochádzajú taktiež zo Spojených Štátov, vznikli v roku 2004 a v tomto roku im vyšiel v poradí štvrtí dlhohrajúci album.
Z Massachussets pochádza aj služobne najmladšia kapela spomedzi zúčastnených – Revocation. Vznikli totiž v roku 2006. Ako znie technický thrash death metal? Treba si vypočuť práve hudbu v podaní Revocation. V minulom roku vydali svoj posledný full-album s názvom „Great is our sin“ a prirodzene jeho propagáciu podporili aj turné po Európe.
Všetky ďalšie informácie o tomto hudobne zaujímavom podujatí je možné nájsť aj na FB udalosti, no aj na stránkach usporiadateľských agentúr Octopus Promotion a TM Booking.
Na tomto koncerte proste musíš byť!

Converge
https://www.facebook.com/converge

Havok
https://www.facebook.com/pg/HavokOfficial/

Gorguts
https://sk-sk.facebook.com/GorgutsOfficial/

Revocation
www.revocationband.com/
ttps://www.youtube.com/watch?v=3IBsCYc4rPU

DÁTUM: 21. 08. 2017
Začiatok: 19:00
Vstupenky:
Predpredaj: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/11167/converge–havok–gorguts–revocation
Miesto: Majestic Music Club, Bratislava
FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/369879930074464/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj