Report – Flesh Warm Up Party, 1. 5. 2017, Trnava, ArtKlub

Na Sviatok práce sa v Trnave nekonal žiadny sprievod ani nič podobné. Avšak v tento voľný deň sa oslavovalo inak, a určite aj príjemnejšie. Do trnavského ArtKlubu si to nasmerovali ťažkotonážne brutal death/slamové mechanizmy, menovite dvojica slovenských bánd Tracriomy a Craniotomy, nemeckí Obsolete Incarnation a až z ďalekej Južnej Afriky hviezdy večera Vulvodynia. Zostava viac ako luxusná, čo mi dá určite za pravdu každý fanúšik najextrémnejších hudobných odrôd.

Ako bolo napísané už pred akciou, začínalo sa presne. Rozhýbať naše končatiny a pivné mozole si teda zobrali za úlohu Tracriomy. V podstate sme boli svedkami historickej udalosti, pretože okrem predstavenia nového speváka, bol toto úplne prvý koncert Tracriomy. Kto ich aspoň trochu poznáte, viete, že ide o nekompromisný slam. A presne toto nám predviedli aj naživo. Výkon kapely bol výborný a spevák nám predstavil svoj naozaj kanálny vokál, ktorý zneškodnil všetko, čo mu stálo v ceste. Už teraz sa teším na to, ako dokážu tento masaker z pódia preniesť na album.

Po Tracriomy prišli na radu ostrieľaní borci Craniotomy. Už na indoor Flesh Party vo februári nás zoznámili s novou mladou krvou v ich radoch, spevákom Aďom, ktorý nahradil Pyga, pretože už nedokázal skĺbiť kapelu s prácou. No a keď sme pri Pygovi, prišiel aj on a ako zlatý klinec si dal s Aďom duet, myslím v dvoch skladbách. Ich hlasy spolu mali neskutočnú silu a podobným hosťovačkám by som sa nebránil ani v budúcnosti. Každopádne Craniotomy odohrali tradične našľapaný koncert, kde si človek v kotli nemal šancu ani na sekundu vydýchnuť.

Ďalšími v poradí boli Nemci Obsolete Incarnation, pre mňa do tohto koncertu neznámy pojem na extrémnej scéne. Z ich hudby som cítil vplyv, povedzme, Misery Index, Dying Fetus atď. Zaujala ma ich skvelá komunikácia s publikom a myslím, že to boli práve oni, kto prekrstil našu krajinu na Slamvakia. Na ich set som nepočul jediné zlé slovo od ľudí po koncerte a tohto názoru som aj ja. Aj keď ich spevák nemal až tak brutálny hlas, ale inak ďalšie tip-top vystúpenie.

Prišiel čas na headlinera večera, a to samozrejme smrťákov Vulvodynia. Na to, že členom kapely je niečo málo cez 20 rokov a fungujú od roku 2014, majú na scéne už slušné renomé. Za tento relatívne krátky čas už ale stihli vydať dva full albumy a niekoľko splitiek a EP-čiek. Železo sa má kuť, dokiaľ je žeravé, všakže. No a publikum rozžeravili do biela takisto. Masívny kotol od začiatku až po koniec vystúpenia, kladivá, mosh pit, headbang… všetko ako má byť. A kapela hádzala do publika jeden slamový šláger za druhým. Nemám k tomu čo viac dodať, ich vystúpenie proste malo gule a tie moje mi to takmer urvalo. Masakrálne vystúpenie, ktoré budem mať v pamäti určite ešte dlho. Ďakovačky a fotenie po koncerte nemali konca kraja.

No tak si to zhrňme. Výborná akcia, skvelé kapely, úžasná divácka kulisa (na to, že koncert bol cez týždeň a žánrovo dosť ohraničený, je niečo okolo stovky platiacich výborné číslo), dokonca sa dodržoval časový harmonogram, čo v tomto klube nie je na dennom poriadku. Akcia tým pádom splnila svoj účel a skvelo nás navnadila na hlavný chod v podobe Flesh Party Open Air v júni.

Za fotodokumentáciu ďakujem Martinovi Mayerovi, celá galéria tu: http://www.flickr.com/photos/101601909@N07/sets/72157683236839146

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj