Mindshifter Fest X

Čo vám poviem, Mindshifter Fest už má proste tradíciu, o ktorej hovorí desiate pokračovanie! Pre tých, čo by nevedeli o čo ide. Skupina EMPYRION sa organizačne podieľa na koncertoch v Nitre s označením Mindshifter už nejaký ten piatok. Občas si aj oni zahrajú, no pre tentokrát prenechali koncertovanie iným. Na konci januára sa teda do Nitry dostaví šesť kapiel zo Slovenska aj z Čiech. Dehydrated (SK), Ramchat (SK), Elysium (CZ), Liquid Space 9 (CZ), New Hate Form (CZ), Modern Age Dying (SK).

Z troch slovenských kapiel vystúpia na tomto podujatí dve metalové legendy a jedna domáca Nitrianska kapela, ktorá ešte nedávno nemala ani názov – Modern Age Dying. Služobne najstaršou kapelou je Dehydrated. Kapela má naozaj bohatú históriu už od roku 1991. Od roku avšak 2004 upadla do nečinnosti, aby sa v roku 2014 začala prebúdzať opäť ku životu. V roku 2015 sa vrátili na pódia v novej zostave: Braňo Jurák – guitar, Jozef Depress Nitrianský – drums (ex-Angels Decay, Corrupted Melody), Drahoslav Dragan Gabriš – vocals (ex-Depresy), Pepe Benčík – guitar, Jano Bezový – bass. V roku 2016 Jozefa „Depressa“ Nitrianskeho nahrádza Roman ELEVO Laššo (taktiež ex-DEPRESY). Hoci Ramchat bol založený až v roku 2013, jeho členovia sa v undergroundovom podhubí pohybujú už radu rokov. Túto pagan black death metalovú kapelu tvoria samí skúsení hudobníci. V minulom roku vydali posledný album s názvom Atrana, z ktorého vám určite zahrajú.

Elysium je jedna z death metalových kapiel, ktorej kvality sa najlepšie prejavia naživo. Gitaristi majú toľko strún, že po štvrtom pive ich nemožno ani zrátať. Podstatnejšie však je, že ich aj všetky majstrovsky ovládajú. Vokalista spáli za jeden koncert toľko kalórií, ako priemerný človek za jeden rok. Tempo im udáva veľmi šikovné chalanisko zo Slovenska. Každý v kapele je majstrom svojho nástroja. Toto kvinteto spolu vytvára jeden kompaktný, energický a pritom melodický hutný celok. Natoľko úderný, že ich muzikou mohol byť tunel vo Višňovom dávno prerazený!

Ďalšia audiovizuálna impresia prichádza od kapely z ďalekého Liberca v podobe New Hate Form. Dúfam, že takúto masakrálno-ťaživú atmosféru prinesú so sebou aj do Nitry. Presne tento typ hudby je médiom, ktorým ku nám prúdi mohutná sila primordiálnej temnoty. New Hate Form odpremiérujú aj novú skladbu. Pri príležitosti ich vystúpenia v Nitre si dokonca pripravili špeciálny video teaser. Sánka dole, pocta je na našej strane! Už sa nevieme dočkať na temnú smršť, ktorú na nás vychrlia…

Ako vraví stará ľudová múdrosť: jedno video viac vyrečie, sťa slov tisíc. Obzvlášť, ak v ňom je tisíc tónov. Dámy a páni: Liquid Space 9 z Prahy :-). Či vystúpia aj s polonahými dievčatami z klipu, zatiaľ nie je známe. Poniektorý milovník techniky si však určite cvrkne aj bez toho. Upozorňujeme, že pri takomto náklade virtuozity hrozí zámena sánok popadaných po zemi, dbajte preto prosím na to, aby ste si zdvihli tú svoju. Video odporúčame pozrieť celé, ďalšie videá a informácie ešte prídu :-) .

Kapely:

Dehydrated
https://www.facebook.com/DEHYDRATED-SK-508638252631204/?fref=ts

New Hate Form
https://www.facebook.com/newhateform

Ramchat
https://www.facebook.com/ramchatband/

Liquid Space 9
https://www.facebook.com/liquidspace9/?fref=ts

Elysium
https://www.facebook.com/elysiumcz/?fref=ts

DÁTUM: 28. 01. 2017
MIESTO: Frankie Rock Pub
VSTUP: 5 €
FB UDALOSŤ: https://www.facebook.com/events/660479514121974/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj