Zhudobnené kapitoly z histórie etruskej civilizácie podávané prostredníctvom kapely Voltumna na koncertoch v Bratislave a v Banskej Bystrici

voltimnZačiatkom decembra vďaka BURN_Booking na Slovensku po prvýkrát uvítame Taliansku black/death metalovú kapelu Voltumna. Svoje korene datujú k roku 2009 a opierajú sa o tematiku starej civilizácie Etruskov. V roku 2011 vydali svoje prvé EP Chimera, čím začali svoje intenzívne turné po Taliansku. Následne v roku 2012 nahrali debutový album Damnatio Sacrorum pod produkčným dohľadom Paola Pieriho (Hour Of Penance, Aborym). Hudobne sa album štylizuje do old school death/black metalovej brutálnosti. Nasledovali koncerty po celej Európe s menami ako Inquisition,Taake a Carpathian Forest.

V roku 2014 sa znovu ponorili do štúdia, kde zasa v spolupráci s Paolom Pierim vznikol album Disciplina Etrusca, čo odštartovalo turné po celom svete, festivaly MetalGate Czech DeathFest, the British Incineration Festival, the Ukrainian Carpathian Alliance, the Metal Crowd Open air v Bielorusku, turné v južnej Afrike spolu s Behemoth and a letné turné v spojených štátoch. V roku 2015 Disciplina Etrusca vyšla pod vydavateľstvom Subsound Records.

V roku 2016 pokračujú s koncertami a na začiatku decembra po prvý krát zavítajú na Slovensko.Na ich nekompromisnú temnotu sa môžete tešiť už 2. a 3. decembra v Bratislave a Banskej Bystrici.
Spolu s nimi na oboch koncertoch zahrá mladá Slovenská blackened/symphonic metalová mašina Ohen z Trnavy. Ohniváci v roku 2014 vydali svoj debut Mortal Man a momentálne nahrávajú materiál na svoj druhý album, z ktorého môžete väčšinu piesní ochutnať na ich koncertoch.
unnamed
V Bratislavskej Fuge sa 2. Decembra predstaví Voltumna (IT), Ohen , Manyac a Frozen Blood. Hneď ďalší deň, v piatok 3. Decembra, sa v Banskobystrickom klube Tartaros okrem Voltumny a Ohna predstavia kapely Žriebädlo a Bloody Redemption.

Dátum: 2.12.2016
Miesto: Bratislava, FUGA,
Vstupné: 7€

Event na facebooku: https://www.facebook.com/events/1761104737496046/

20:00 Frozen Blood
https://www.facebook.com/FrozenBloodBand/?fref=ts
21:00 Manyac
https://www.facebook.com/manyacband/?fref=ts
22:00 Ohen
https://www.facebook.com/ohen.band/?fref=ts
23:10 Voltumna
https://www.facebook.com/voltumna/?fref=ts

Dátum: 3.12.2016
Miesto: Banská Bystrica, RC Tartaros,
Vstupné: 7€
Event na facebooku:
https://www.facebook.com/events/306866539687289/

20:00 Bloody Redemption
https://www.facebook.com/bloodyredemptionRA/?fref=ts
21:00 Žriebädlo
https://www.facebook.com/zriebadlo/?fref=ts
22:00 Ohen
https://www.facebook.com/ohen.band/?fref=ts
23:10 Voltumna
https://www.facebook.com/voltumna/?fref=ts

Link na videá kapely Voltumna:

Roman Delenda Est (lyric video)


Lord Of Mayhen (official video)

Disciplina Etrusca (full album)

Tlačová správa Burn_Booking

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj