MURDER INC. – Povolení zabíjet – Support Underground – 2016

Inc., Murder Inc. Táto paralela s agentom Jej veličenstva mi napadla hneď v momente, ako som počul názov albumu Povolení zabíjet.
3540398016_photo
Agilné vydavateľstvo Support Underground, najmä na poli thrashmetalovom, vydalo ďalšie masakrálne  Ep, tento krát relatívne stále veľmi mladej (rok založenia 2011) berounskej parte Murder Inc. Tomuto Ep predchádzajú ešte dva zárezy v ich diskografii, split demo s hc/punkovou kapelou Valury a ďalšie Ep Je čas zemřít!, obe vydané v roku 2014. Toľko teda k histórií. 

Autorom frontcoveru je Máma z Bajonetu. Obal je tak nejak vtipne brutálny a pripomenie už pomaly kultový klip You’re Cut Off od Municipal Waste. Po stlačení tlačidla play sa na vás vyvalí šesť skladieb zúrivého thrashingu na ploche cca osemnástich minút. Úvodná Ve stínu lži je inštrumentálna a tvorí úlohu intra, ale obsahuje brutálny riff, ktorý sa zavŕta do palice ako červ do mŕtvoly a vrhne vás do spárov albumu. Album drží po kope, a tak je takmer nemožné vypichnúť nejakú zvlášť skladbu, ale mojimi favoritmi sa stala dvojica Povolení zabíjet a záverečná V obležení. chnugq9wwae4bi8Chalanom dávam palec hore za to, že sa držia svojho rodného jazyka, predsa len človek vie najlepšie vyjadriť svoje myšlienky práve v materinčine. Textovo sa hýbeme od klasickej kritiky spoločnosti cez nejaký tajomný kanibalský obrad (Rituál) a dostaneme sa až k Jackovi Rozparovačovi (Páta oběť). 
V nejakom rozhovore som čítal, že sa hlásia k odkazu svetových thrashmetalových klasík. Každý tam nájde zrejme to svoje, no mne niektoré pasáže pripomenuli trochu nedocenenú germánsku legendu Protector. Možno to je aj vokálnym prejavom speváka Petra, ktorý je správne drsný a niekedy to ženie až do blackmetalových vôd. Čo nie je vôbec na škodu.

Album má nejaké svoje chybičky krásy, ale pohybujeme sa v undergrounde, a takéto detaily prepáčim. Každopádne sila kapely sa ukáže na koncerte a ja si ich niekde naživo vyčíham.
povoleni_zabijet_digi_1
A ako majú na svojom bandzone účte: Muziku děláme pro sebe a pro naše věrné fanoušky, ostatní ať nám vlezou na hrb!!! THRASH!!!

Nezostáva nič iné len súhlasiť.

Hodnotenie: 8/10

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj