MAKE ME A DONUT – švajčiarsky progressive metal v Bratislave aj v Trnave

unnamedProg ladies and djentlmen,

približne po roku a pol sa na Slovensko vráti čoraz rýchlejšie stúpajúca hviezda švajčiarskeho progressive metalu MAKE ME A DONUT. Minulý rok sa nám MMAD predstavili v Trnave a predtým v roku 2014 ste ich mohli vidieť na v Bratislave u Očka, v Banskej Bystrici v Tirishi alebo v Rimavskej Sobote v Kongu. Všetko to bolo predtým ako im minulý rok vyšiel druhý album Bright Side, ktorým potvrdili, že sa môžu rovnať hviezdam progressive/djentového univerza. Bright Side si vyslúžil mnoho dobrej svetovej kritiky. Skladby sú premnožené rytmickými zmenami sekaných gitár v takom správnom pomere, že skúsiť si klopkať podľa rytmu nie je možné ani po viacerých počutiach. Zvukové steny, ktoré ucho zrazu začuje sa zdajú byť akoby vychádzali odnikiaľ. Striedanie pasáží s jemnými gitarovými vyhrávkami s príjemným melodickým vokálom a ťažkých tvrdých riffov spojených s nekompromisným growlom vyvolávajú konštantnú zvedavosť a držia nekončiaci prúd hudby. Pri každom ďalšom počutí sa vám vynárajú nové a nové vetvy príbehu, ktoré zapadajú do veľkého obrazca, rovnako ako pri pozeraní dákeho kultového filmu. Svoju kvalitu potvrdzujú aj na koncertoch. MMAD strhnú i najväčších pochybovačov do víru dokonalých melódií a v spojení s publikom vyburcujú perfektnú show preplnenú najtvrdším metalom, no i jazzovými prvakmi. V Rock Box z Veľkej Británie sa na adresu ich prvého albumu Olson vyjadrili, že v budúcnosti by táto päťčlenná kapela mohla vyrásť až na velikánov ako Periphery alebo možno aj viac. Príďte sa presvedčiť na vlastné oči a uši a zažiť jeden z najdokonalejších hudobných zážitkov, aké vám môžeme ponúknuť.
obrazok
MMAD na Slovensko dorazia na dva koncerty, ktoré sa budú konať už 28. a 29. októbra v Bratislavskom klube FUGA a Trnavskom Artklube.
Spolu s nimi na týchto koncertoch vystúpi špička Slovenského progressive extreme metalu Holotropic následne hardcore/crossover banda, nominovaná na tohtoročné Radio Head Awards, Fishartcollection a mladá progresívna kapela Anima z Trnavy.

28.10.2016 Trnava Artklub
FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/564411600408136/
29.10.2016 Bratislava Fuga
FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/824214131011420/
http://www.makemeadonut.com/
https://www.facebook.com/makemeadonut/
https://www.facebook.com/holotropic
https://www.facebook.com/Fishartcollection
https://www.facebook.com/ohen.booking/

Videoklip ku skladbe Nominatus Padre od Make Me A Donut:

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj