0N0 : Reconstruction and Synthesis (2016)

Po štyroch rokoch od albumu ULTRA sme sa dočkali najnovšieho počinu kapely 0N0 – albumu Reconstruction and Synthesis.  Od predošlých dvoch albumov, ktoré boli nasiaknuté najmä ambientom (Path) a „hnusným“ deathmetalom (Ultra) je tento na výslní svojou dokonalou SYNTÉZOU všetkých žánrových prvkov, ktoré dokážeme pri počúvaní zachytiť.

Album vás prevedie skoro 50 minút dlhou cestou nasýtenou atmosférou a rozsype vaše vedomie na drobné kúsky. Vrhne vás do konštantného prúdu rôznorodých emócií, ktoré svojou intenzitou vytrhnú vaše „ja“ mimo vnímanie tohto sveta a ocitnete sa „niekde“ – presne tam, kde sa formuje celé univerzum, ktoré nám bolo predostreté, zaobalené v rúšku nihilizmu a filozofovania a občasnej melanchólie.

Znič svoje staré „ja“ deformované dogmami  – vybuduj sa nanovo!

12791053_10154017892549529_8120278444140054136_n

“ Deconstruct

Reconstruct

Deconstruct – Sacrifice the rigid gods

Deconstruct – Tear down the sturdy facade

Reconstruct – Invoke the innate dream

Reconstruct – Navigate the inward stream “  –  Reconstruction and Synthesis

 

Ako počúvať takúto nahrávku ? Rozhodne to nie je na bežné počúvanie, skôr by som povedal, že je to úplne ideálne na tie chvíle, keď sa len hodíte do postele, dáte slúchadlá do uší a chcete uniknúť z tohto sveta. Náročnejší poslucháči nájdu to svoje a taktiež ľudia, ktorí sa radi hrabú aj v textoch opradených metaforou.

“ Omnipresence, everything at once and not

Like the blink of an eye

In nothingness, the endless not

Infinity – the twisted naught “  –  Lucid Transmutation

 

Zvukovo album pôsobí robustne a nenechá vaše vnemy vydýchnuť. Pri šialených gitarových vyhrávkách si človek občas pripadá, ako keby bol zavretý v miestnosti s bláznom čo drží v ruke gamepad od super nintenda a každé stlačenie tlačidla predstavuje iný tón. No a to celé si podporme ešte šialenými vokálmi, ktoré od screamov a growlov neľudského pôvodu sa dokážu v krátkom okamžiku transponovať do čistého, až ukľudnujúceho hlasu, ktorý je v rozpore s tým, čo sa zvukovo deje naokolo.
Písanie bicích je pre 0N0 svojskou záležitosťou a povedal by som, že aj trocha rozpoznávacím znakom. Bicie sú natoľko atypické, že na prvé vypočutie vás dokážu až „nasrať “ a fascinovať zároveň, čím prilievajú do ohňa tej nekľudnej ceste na ktorej sa nachádzate počúvajúc Reconstruction & Synthesis.

 

Na záver :
Charakteristikou tohto albumu je rozhodne jeho jedinečnosť  spočívajúca v rôznorodosti ktorú ponúka.
Žiadna iná kapela na SK/CZ scéne sa nepodobá na 0N0.  Môžem jedine spokojne skonštatovať, že sme sa dočkali akejsi slovenskej obdoby Jesu/Godflesh!

 

Hodnotenie: 9/10

 

Tracklist:

01 – A Farewell to Conscious Shores

02 – Reconstruction and Synthesis

03 – Desolatry

04 – At Sixes and Sevens.

05 – Lucid Transmutation

06 -Reformation/Absorption

Najoblúbenejší song – Lucid Transmutation

 

Linky:
https://www.facebook.com/ono0110/?fref=ts
https://ono0110.bandcamp.com/

Avatar photo

Autor: Vaco

Zdieľaj