Zomrel bývalý bubeník z Megadeth – Nick Menza

160522110719-nick-menza---restricted-exlarge-169Zubatá opäť kosila a tento krát si vzala na mušku bývalého bubeníka z preslávenej americkej skupiny Megadeth. Dnes ráno túto smutnú správu potvrdil management umelca ako aj tlačové agentúry po celom svete (CNN, NY Daily News atď.). Menza v sobotu skolaboval na pódiu počas losangeleského vystúpenia svojej jazzovej skupiny OHM. Napriek okamžitej pomoci fanúšikov a privolaných lekárov v klube zomrel. Lekári predpokladajú, že príčinou bol infarkt.

Bývalý Megadeth gitarista Marty Friedman, ktorý momentálne pôsobí ako sólový umelec, vzdal hold bubeníkovi na Facebooku so slovami: „Všetci vieme, akým veľkým a jedinečným bubeníkom bol Nick Menza, ale bol to tiež priateľ, veselý člen skupiny, rovnako ako milujúci otec. Som smutný, nečakal som, že niečo takéto príde! R.I.P. Brat môj.“

„Povedz mi, že to nie je pravda! Prebudil som sa o 4 ráno a počul som, že Nick Menza zomrel včera v noci (21.5.) zatiaľ čo hral za bicími v OHM v klube Baked Potato. “ Komentoval frontman Megadeth Dave Mustaine na svojom Twitter-i.

Menza bol členom kapely Megadeth najdlhšie zo všetkých bubeníkov. Má podiel na vzniku piatich albumov vrátane Rust in Peace, ktorý je považovaný za vrcholový výtvor Megadeth. V roku 1998 odišiel z Megadeth a začal sa venovať jazzu.
Nick Menza sa narodil 23. júla 1964, zomrel 21. mája 2016 vo veku 51 rokov.
R.I.P.

https://www.facebook.com/officialnickmenza/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj