Zmena miesta podujatia – Helloween, Gotthard, Crime of Passions, Košice – 18.2.2016

HELLOWEEN plagat Multihala ZMKoncert skupín Helloween, Gotthard a Crime of Passions je z dôvodov nevyhovujúceho stavu ŠH Cassosport presunutý do vedľajšej haly MULTIHALA. Domáci ju poznajú ako bývalú hádzanársku halu a od Cassosportu je vzialená doslova len pár stovák metrov, na rovnakej príjazdovej ceste. Orientačné body a parkoviská sú pri tesne umiestnených objektoch ako Hornbach, OBI (bývalý Baumax) a Cassosport. Pešo je to od Cassosportu 2-3 minútky. Fanúšikovia, ktorí prídu z ďalej, môžu zaparkovať presne tam, kde by parkovali aj v prípade konania v Cassosporte. Mapku nájdete aj na webovej stránke www.multihala.sk. Samozrejme že na skvelej show, ktorú Helloween a spol. prinesú, to neuberie.

Nemecká heavymetalová legenda navštívi Slovensko v rámci svetového turné „My God Given Right World Tour 2016“ iba raz.

Keďže sa z rôznych zdrojov ozývajú „zaručené“ správy o tom, že budúci rok bude v kapele všetko inak a prebiehajúce turné a jeho európska časť končí práve na Slovensku a v Čechách – skupina vychádza v ústrety všetkým fanúšikom a hrá výber až z 24 skladieb !!! Každý si príde na svoje, pretože odznejú aj notoricky známe hity a aj novinkové skladby, dôjde aj na pár málo hrávaných, ale osvedčených a obľúbených skladieb.

Čo sa týka pódia, Helloweeni na ničom nešetrili a predstavenie bude doslova epické a scénické. K štandardnej aparatúre a svetlám kapela pridala tak trochu teatrálne pojatie pódia, množstvo vlastných svetiel, doplnkov, bočných stien a kulís. Neradi by sme tvrdili že to bude trochu odpútavať od hudby, ale scéna na pódiu bude naozaj veľkolepá. Aj rozmerovo je to nadštandard, takže sa treba pripraviť na parádny zážitok ! Takže jednoznačne bude na čo pozerať aj počúvať. Samozrejme sa všetko ponesie v duchu obálky nového albumu a nezaručené správy hovoria o tom, že Helloween si turné aj nahrávajú, takže je kľudne možné, že sa objaví(te) na pravdepodobne pripravovanom DVD-čku kapely !!!

Skupina sa stala známou ihneď po vydaní debutu Walls of Jericho v roku 1985. Po megaopusoch Keeper of the Seven Keys Part 1 a 2 (1987-88) začala celosvetová Helloween-mánia ktorá posadila kapelu na európske metalové výslnie, ktoré jej síce chvíľku nepatrilo (1992-1993) ale po zmene speváka a bubeníka sa v roku 1994 vrátila vo veľkom štýle. A odvtedy v podstate hudobne nezakopla a popularitu si drží dodnes. Posledný štúdiový album vyšiel minulý rok pod návom „My God Given Right“ z ktorého pochádza aj titulná (klipová) pecka alebo skladby ako Battle´s Won či ďalšia klipovka Lost in America.
K 30-temu výročiu skupiny vyšla aj kniha o celej ich kariére pod názvom Hellbook a to dokonca v 2. verziách. Obsahuje podrobné informácie o celom dianí okolo Helloween a budete si ju môcť zakúpiť aj na koncerte. Je to určite výnimočný darček pre každého….

V Košiciach hrali Helloween iba raz – v roku 2007 pred veľkým, niekoľko tisícovým davom. Teraz sa vracajú a tešia sa na publikum, ktoré ich vtedy oslavovalo ako metalových Bohov.
Gotthard ako známa hardrocková veličina aj po strate speváka (na motorskárskom výlete v USA ho doslova zmietol kamión z parkoviska) pokračuje vo svojom hudobnom ťažení a určite našla správnu náhradu za bývalého člena. Gotthard nastupujú ako hosť turné Helloween len na posledných – slovenskom a 2 českých koncertoch, preto Košice ponúkajú mimoriadne raritnú zostavu.

Crime of Passion sú pre našich fanúšikov veľkou neznámou, ale určite zabojujú a ukážu že ich hard rock/heavy metal vedia podať tak, aby už v prvých sekundách rozhýbali košické publikum.
Preto sa treba nachystať na najbližší štvrtok tak, že bude veselo a hlavne veľký výdaj energie, pretože prichádza silný trojzáprah, ktorý bude konkurovať nielen Sabatonu, ale aj tohtoročným ďalším akciám !!!

EPG.two s.r.o., www.epg.sk epg@epg.sk FB : EPG

Avatar photo

Autor: Bukaco

Zdieľaj