Z Martina prichádza nová death metálová krv

12391347_875041152594430_1274197499179017602_nV Martine sa počas minulého roku zrodila nová death metálová kapela pod názvom Bloodcut. A keďže nové prírastky na slovenskej scéne vždy potešia, prinášame Vám o nich aspoň základné informácie.
Gitarista, spevák a skladateľ v jednej osobe, Janek, v auguste získal pre tento projekt basového gitaristu Slava, ktorý neskôr dáva podnet k založeniu kapely. Bicie obstaráva zatiaľ bicí automat, ale možno sa v budúcnosti vymení aj za živého bubeníka. Štýl bol od začiatku jasný – death metal staršieho strihu, ťažké riffy, melódia či uchu lahodiaca harmónia, väčšinou stredné tempá.

V decembri kapela nahrala v štúdiu SPK v Banskej Bystrici prvé štyri skladby. Nahrávka „Remains of the Deceased“ má takmer 15 minút a je to prvé zoznámenie sa s kapelou. Nakoľko kapela ešte nie je pod krídlami žiadneho vydavateľstva, vydajú si svoju prvotinu sami. Bude šírená na potlačených CDrkách, s farebným obalom v slim plastovom obale. Prvý náklad bude 30 kusov a podľa potreby sa dajú dorobiť ďalšie kusy. Na bandzone profile a takisto na youtube sú uverejnené dve zo štyroch skladieb, čiže ľudia majú možnosť spraviť si obraz o muzike.
Texty na nahrávke sa nesú v zombie tématike, trochu irónie a nadsázky okolo prázdnych hrobov, mrtvoliek a podobných vecí. Použitá angličtina je pomerne jednoduchá, takže aj človek nie veľmi zbehlý v tomto jazyku, dokáže textom pomerne slušne rozumieť. Rozhodne v nich netreba hľadať žiaden hlboký význam, posolstvo a podobne.

O logo kapely a grafiku sa postaral veľký metalový nadšenec Adam Šluch z Handlovej. S názvom kapely pomohol Martin Lukáč, v CZ/SK undergrounde veľmi známa persóna. Jeho pôvodný nápad bol síce Necrotomb, ale keďže sa kapelníkom nezdal dostatočne výstižný, druhý návrh bol Bloodcut a ten bol jednoznačne prijatý.

Deň pred Vianocami odohrala kapela prvý koncert v martinskom Rock pube a po Novom roku odohrali 9.1. aj v Ružomberku. Ako to už na Slovensku býva, pozitívny vývoj kapely často priskoro zabrzdia personálne problémy. Na začiatku tohto roku basák Slavek ohlásil odchod z Bloodcut, takže v súčasnosti v tom zostáva mozog celého projektu, Janek, zatiaľ sám a intenzívne hľadá náhradu. Držíme palce, nech sa mu čoskoro podarí nájsť adekvátnu náhradu :).

Ak sa Vám muzika novej martinskej kapely pozdáva, dajte o nej vedieť aj kapele, na www.bandzone.cz/bloodcut nechajte odkaz a podobne. Rovnako môžete urobiť aj na FB stránke skupiny.

Linky na kapelu:
www.bandzone.cz/bloodcut
https://www.facebook.com/Bloodcut-875037252594820/?fref=ts
https://www.youtube.com/watch?v=05Cj2iyAxDU

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj