Posledný augustový piatok bude vo FUGE patriť gore grind-u!

V predvečer Fekal Party zahrá v Bratislave 2 Minuta Dreka

Rest of noise productions pripravil pre priaznivcov gore grindu koncert troch zahraničných kapiel v bratislavskom klube FUGA. Uskutoční sa 28.08.2015, čiže v piatok. Dve z kapiel pochádzajú z Čiech a jedna z Talianska.

Pozrime sa preto trochu bližšie na zub talianskych 2 Minuta Dreka z Bologne. Kapela vznikla už v roku 2001 a funguje dodnes, samozrejme s množstvom personálnych zmien. V súčasnosti sa skladá z troch členov (vokál, gitara/bassa, bicie), avšak live vystúpenia pokrývajú gitarista a basák, ktorí nie sú v zostave pre štúdiové nahrávky. Zoskupenie je charakteristické hlavne spevákom (je v kapele od začiatku jej fungovania) s váhou suma (nie je myslené ako urážka), ktorý na seba navlieka kadejaké pofiderné oblečky, ktoré odhaľujú trochu dosť väčšie brucho. Ako som už na začiatku spomenula, hudobné razenie všetkých troch kapiel je ako inak gore grind. Konkrétne 2 Minúta Dreka čerpá námety hlavne z porna rôzneho druhu. Tento rok prichádzajú aj s novým, v poradí druhým albumom vydaným u Bizarre Leprous Productions. Nesie názov Porno Bizzaro a obsahuje 19 piesni. Okrem dvoch štúdiových albumov sa môžu pochváliť aj celkom vysokým počtom splitiek. Mňa osobne vždy fascinujú zvláštne názvy a keďže mi ani tento nedal spať, zistila som exkluzívne práve pre Vás (haha), čo sa Vám nechce hľadať, že názov v preklade znamená – 2 Minutes of Shit ( po anglicky Vám to už prekladať fakt nebudem, lebo aj tak každý vie). Ak by sa Vám túto kapelu podarilo v Bratislave minúť, máte možnosť, vidieť ich aj o deň neskôr v českej metropole na tohtoročnej FEKAL PARTY. Tak to by bolo k prvej kapele v krátkosti všetko, viac informácii a ukážky hudby si môžete pozrieť a vypočuť na uvedených linkách nižšie.
10615330_796774907075585_6816204823544614973_n

Ďalšia potvrdená kapela sú už pomaly na československej scéne legendárni, českí SPASM z Moravy. Vznikli v roku 2000 a ťahajú to so zdarom dodnes. Ich vystúpenia sa vždy stretávajú s veľkým ohlasom fanúšikov pod pódiom. Na väčšine svojich koncertov dostávajú ľudí do varu svojím ukvíkaným goregrinom, reznutým s občasným death metalom. Charakteristický je ich pódiový prejav, pretože zvyknú hrávať v boratovských oblečkoch, či s maskou so vztýčeným falusom a pod. Za zmienku stojí, že sa u nich podarilo presadiť Slovákovi – je ním pomerne známy bubeník Rudy Strhák (ex-GOD DEFAMER, ex-PORFYRIA). Rudy s nimi nahral aj nový album, ktorý by mal vyjsť v septembri, takže uvidíme, čo nám na ňom pripravia.
11402518_10153308183865266_8961171356873567586_o

Treťou ohlásenou kapelou budú ďalší „moraváci“ – Deep Throat. Ako hovorí samotný názov, hudobne ani žánrovo sa od predchádzajúcich kapiel nelíšia. Takže nečakajte nič iné ako kožené masky, reťaze, uca – uca a samozrejme perverzné názvy piesní a jednoducho góóóre. Kapelu v súčasnosti tvoria štyria hudobníci (vokály, bicie, gitara a basa). Svoje posledné CD vydali v roku 2012, ale snáď chystajú už aj niečo nové, takže sa nechajte prekvapiť.
99n-O6iYYOXEVar62c7lCcLv1fklTc5j

Dúfam, že sa vidíme vo FUGE v hojnom počte a na záver dopĺňam len zvyšné informácie ku koncertu a linky na kapely, aby ste sa mohli na koncert „pripraviť“.

SPASM (gigolo gore grind,CZ)
https://www.facebook.com/Spasmgrind
http://bandzone.cz/spasm

2 MINUTA DREKA (gore grind,Taliansko)
https://www.facebook.com/2MinutaDrekaOfficial
https://2minutadreka.wordpress.com/
https://2minutadreka.bandcamp.com/

DEEP THROAT (gore grind,CZ)
https://www.facebook.com/DeepThroatGrind?ref=ts&fref=ts
http://bandzone.cz/deepthroat

FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/1633471786907768/
Miesto konania: FUGA,Bratislava
začiatok / begin: 20:30
vstupné / entry: 5 EUR

info a predpredaj: restofnoise@gmail.com
web: www.facebook.com/restofnoise

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj