KHADAVER sa hlásia zo štúdia: Urobili ďalší krok k zrodu druhého albumu, gitary sú nahraté!

khadaver-fotoSlovenská skupina KHADAVER z Prešova pokračuje v nahrávaní druhej štúdiovky „Exstinctio Mundi“. Album už dostáva reálne kontúry. Na rad prišli gitarové časti.

Líder kapely Nihil Nix predčasom vyhlásil, že by bol rád, keby bol nový album hotový do konca júla. Priestor na oddych teda nehrozí. KHADAVER majú za sebou nahrávanie gitarových častí.

„Gitary sme nahrávali 3 týždne v mojom domácom štúdiu Xi Studio. Vďaka moderným technológiám sme mohli producentovi nahrávky Martinovi Barlovi zaslať priamy výstup z linky, ktorý potom pomocou techniky, tzv. reampingu zmixoval cez svoju aparatúru. Všetko, čo bude počuť na albume nebudú žiadne softwarové pluginy, ale zvuky z lampového aparátu,“ priblížil nahrávací proces Nihil Nix.

Takéto nahrávanie má svoje výhody. „Na prospech veci bolo najmä to, že sme neboli v časovej tiesni a postupovali sme pri nahrávaní svojim tempom,“ doplnil.

Do nahrávacieho procesu sa už zapojila nová posila, gitarista Feral. „Jeho prínos je v tom, že sa dokázal na už hotové piesne pozrieť svojim pohľadom a s väčším odstupom než ja. Nebál sa pripomienkovať, či dokonca navrhnúť nejaké zmeny. Stalo sa, že nahradil niektoré moje vyhrávky a sóla svojimi. Vďaka nemu sú skladby rozmanitejšie,“ tešil sa z novej spolupráce hlavný mozog KHADAVER.

Gitary budú na novom albume oveľa prepracovanejšie a budú tvoriť hlavnú kostru piesní. „Mám z toho veľmi dobrý pocit, pracovalo sa oveľa lepšie a rýchlejšie než pri nahrávaní debutu „New World Disorder“. Jedným z hlavných dôvodov je aj môj posun vpred oproti minulému albumu,“ dodal Nihil Nix.

Samozrejme, že lepšie je raz vidieť ako stokrát čítať, KHADAVER nám preto ponúkajú aj video z nahrávania gitár, ktoré je obohatené aj o Feralove a Nihilove postrehy.

Súvisiace linky:
www.khadaver.com
www.facebook.com/khadaver
http://bandzone.cz/khadaver
www.youtube.com/khadavercybermetal
http://khadaver.bandcamp.com/

Video: https://www.youtube.com/watch?v=TCg4CGjXUaA&feature=youtu.be

Promo text: Stanislav „Stillborn“ Černák

Avatar photo

Autor: Bukaco

Zdieľaj