JUDAS PRIEST navštívi Česko!

judas2ritská heavymetalová kapela JUDAS PRIEST odohrá v júni dva koncerty v Českej republike. Fanúšikom a fanúšičkám sa predstavia v rámci turné k albumu „Redeemer Of Souls“ (2014).

Prvé vystúpenie sa uskutoční 25. júna v Ostrave a druhé 26. v Prahe. Vstupenky sa dajú zakúpiť prostredníctvom webstránky www.judaspriest.com a sú tiež dostupné v sieti Ticketportal.

Existuje iba niekoľko metalových kapiel, ktorým sa podarilo dosiahnuť to, čo dokázali JUDAS PRIEST počas svojej takmer štyridsaťročnej kariéry. Tentoraz potvrdia svoju popularitu a vplyv na svojom poslednom svetovom turné Redeemer Of Souls Tour 2015. Fanúšikovia budú mať šancu vidieť a počuť kapelu, ktorá zadefinovala podobu heavy metalu tak, ako ju dnes poznáme.

JUDAS PRIEST pochádzajú z anglického Birminghamu, kde sa dali dokopy v roku 1970. O rok neskôr prišiel do kapely spevák Rob Halford a nahradil Alana Atkinsa. Ozdobení kožou a reťazami sa do povedomia fanúšikov dostali svojím debutovým počinom „Rocka Rolla“.

Počas druhej polovice 80. rokov sa JUDAS PRIEST mierne odklonili od heavy metalu smerom k melodickému hard rocku. Tento zvuk kapely je zjavný predovšetkým na nahrávkach „Turbo“ či „Ram It Down“. Pred vydaním pravdepodobne najťažšej nahrávky celej ich kariéry „Painkiller“ (1990) prišiel do kapely bubeník Scott Travis. Pred vydaním titulu „Angel of Retribution“ (2005) zase kapela vystúpila ako špeciálny hosť na Ozzfeste 2004 popri ďalšej metalovej legende Black Sabbath. Rok 2008 sa niesol v znamení vydania dvojalbumu „Nostradamus“. V roku 2010 oslávili Judas Priest 30. výročie vydania ich klasiky „British Steel“, ktoré podporili masívnym koncertným turné. O rok neskôr sa gitarista K. K. Downing rozhodol z kapely odísť a nahradil ho Richie Faulkner, ktorý do formácie dokonale zapadol.

Tento rok vydali JUDAS PRIEST zatiaľ posledný album „Redeemer of Souls“, ktorý debutoval na 6. mieste rebríčka Billboard 200, čo je najvyššie umiestnenie v americkom rebríčku za celú kariéru kapely. Úspech albumu oživil záujem o formáciu, o čom svedčí takmer dva mesiace dlhé turné po Spojených štátoch. Na turné, ktorá už čoskoro zavíta aj do Európy, dáva kapela svojim fanúšikom jednu z posledných šancí stať sa svedkami „kovového zážitku“, ktorý JUDAS PRIEST predstavujú.

Avatar photo

Autor: Bukaco

Zdieľaj