Zajtra vypukne v Banskej Bystrici 330-minútový maratón svetových metalových tornád!

Accept plagat A3 RGBSvetové hviezdy Accept, Unisonic a Masterplan odpália už zajtra v banskobystrickom amfiteátri 330-minútový metalový maratón! Na pódiu sa vystrieda šesť špičkových kapiel a zároveň šesť bicích súprav! Pódium pre metalové hviezdy Accept, Unisonic a Masterplan pripravovalo 30 ľudí vyše dva dni. Skupina Accept odpáli po prvýkrát na Slovensku skladby z aktuálneho albumu „Blind Rage“. Metalové legendy z Unisonic zahrajú špeciálny set so siedmymi skladbami kapely Helloween. Tretia metalová hviezda Masterplan predstaví najväčšie pecky a jedinečnú šou. Nenechajte si ujsť rockovo – metalový sviatok, aký Slovensko ešte nezažilo!

330-minút hudby 6-tich svetových metalových skupín! Už zajtra zažije amfiteáter v Banskej Bystrici metalový maratón kapiel Accept, Unisonic a Masterplan. Metalová hviezda Accept odpáli na Slovensku koncert v rámci svetového turné k 14. štúdiovému albumu „Blind Rage“. Koncert spestria ďalšie metalové legendy, skupina Unisonic a Masterplan. Unisonic zahrá špeciálny set a Slovensko je jedna z troch krajín, kde metalová hviezda tento rok vystúpi. Členovia Kai Hansen a Michal Kiske spoločne odpália až 7 skladieb legendárnej kapely Helloween, v ktorej pred rokmi hrali.
„Myslím si, že metalová scéna v Európe je viac vitálna a uveriteľná ako v Amerike. Množstvo amerických kapiel iba nasleduje trendy. Veľa ľudí v Amerike robí hudbu len preto, aby boli slávni, bohatí a niečo znamenali. Myslím si, že to nie je pointa hudobnej tvorby. Musíte to robiť z lásky, a nie preto, že chcete byť niekto. Musíte byť v prvom rade človek.“ Uviedol Kai Hansen, gitarista skupiny Unisonic.

Okrem hlavných hviezd spestrí koncert aj hard-rocková ruská kapela Red´s Cool, bystrickí metalisti z kapely Anstratus aj skupina Midnight Scream z Veľkého Krtíša.

„Rockové duše fanúšikov si užijú až 330 minút hudby, takže to bude naozaj maratón. Príde 3 až 4 tisíc fanúšikov. Končia dažde, má byť krásne počasie a zostava kapiel je skutočne skvelá. Možno zažijeme aj svetovú premiéru hitu „Heroes“ v podobe spoločného vystúpenia Michaela Kiskeho a kapely Masterplan. Michael Kiske na tejto skladbe hosťoval.“ Hovorí nadšene Ján Poliak z agentúry EPG.

Na pódiu v banskobystrickom amfiteátri sa vystrieda šesť vynikajúcich kapiel a zároveň šesť bicích súprav! Pódium pre kapely Accept, Unisonic a Masterplan pripravovalo 30 ľudí vyše dva dni.

„Keďže vystúpi až 6 kapiel, dávali sme dokopy naozaj šialené množstvo techniky a hlavne nástrojoviek. Na pódiu sa vystrieda až 6 bicích sád, čo nie je štandardné. Slovenské kapely Anstratus a Midnight Scream majú bubeníka ľaváka a praváka, ruská kapela Red´sCool požadujú vlastné bicie. Bubeník z kapely Masterplan hrá na zmluvnej značke bicích. Unisonic si objednali špeciálnu sadu priamo na Slovensku aj s technikom, ktorý im to poskladá. A samozrejme, hlavná hviezda Accept hrá výhradne na svojej súprave, ktorá bude celý koncert na pódiu.“ Vysvetlil Ján Poliak.

Neštandardné množstvo techniky doplní 12 gitarových bední a 12 gitarových hláv pre skupinu Unisonic. Špeciálne požiadavky medzinárodné metalové stálice na organizátorov koncertu nemali.
„Accept, Unisonic ani Masterplan nemajú mimoriadne maniere. Kapely chcú byť na želanie expresne a dobre najedení, jedálniček je však prekvapivo ľahko splniteľný. Samozrejme, museli sme zabezpečiť dostatok spŕch pre kapely aj technikov. Jedine Accept mali v požiadavkách tri druhy nápojov, ktoré sa ale na Slovensko nedistribuujú. Budeme preto musieť alternovať alebo im ponúkneme dobré pivo a vybraní fanúšikovia im donesú riadnu slovenskú ovocnú „domácu“. Aby nezabudli, že tu nie sú len pekné dievčatá, ale aj dobré „palivo“. Vtipne uzavrel Ján Poliak z agentúry EPG.

Nenechajte si ujsť tri svetové metalové tornáda Accept, Unisonic a Masterplan už zajtra v Banskej Bystrici. Vstupenky si môžete zakúpiť prostredníctvom siete Ticketportal http://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=20451.

Avatar photo

Autor: Bukaco

Zdieľaj