Thrasheri VENDETA nespia na vavrínoch: Martinčania dokončujú nové piesne a to nie je všetko…

vedenta-logoNovinky z dielne martinských thrash metalistov VENDETA. Debutový album „Face Beneath the Mask“ vyšiel koncom roka 2013 a chalani spod Turca rozhodne nezaháľajú. V súčasnosti dokončujú piesne na druhú štúdiovku a nielen to!

Momentálne majú Martinčania dokončených 7 skladieb. „Proces skladania je v podstate rovnaký, ako pri prvom albume. Niekto príde s nápadom a pokiaľ sa to páči, spoločne ho ďalej rozvíjame,“ hovorí gitarista Tomáš Kobida.

Rozdiel oproti debutu je v textoch, ktoré si tentokrát vzal na starosti spevák Jano Burda, kdež to na prvotine sa o väčšinu textov postaral práve Tomáš Kobida. Kde dostanú nové piesne finálnu podobu sa ešte rozhodne po ich úplnom dokončení.

A akým smerom sa bude novinka uberať? „Stále je to thrash a aj bude“ povedal so smiechom gitarista Tomáš a pokračoval, „Nové piesne však budú oveľa technickejšie a prepracovanejšie ako na prvej nahrávke.“

Album VENDETA nahrá pravdepodobne na svoje náklady. „Keď bude hotový, skúsime osloviť vydavateľstvá, tak ako sme to spravili aj pri prvom albume. Ak niekto prejaví záujem, budeme len a len radi,“ netají Tomáš. Plánov je však viacero. V rámci propagácie nového a musíme podotknúť, že zatiaľ bezmenného albumu, by chalani radi zorganizovali menšie turné v zahraničí v priebehu roka 2016.

martin-mariak-vendeta

Skupina však má aj nového člena. Rady VENDETA doplnil basgitarista Martin Mariak (ex-INWARD,ex-RAKOFSKI REZNICI), ktorý nahradil pôvodného basáka Roba Milana. „Robo opustil naše rady v októbri 2014 pre nedostatok času a odvtedy sme hľadali nového basáka. Pár ľudí to bolo skúsiť, no nebolo to ono. Až sa nám ponúkol práve známy Martin Mariak, že by mal záujem. Prakticky po prvej skúške bolo jasné, že ho berieme“ priblížil Tomáš. Toto sa udialo v marci 2015, v tejto chvíli už má Martin za sebou aj prvé koncerty v Ostrave a Svitavách.

Kapela sa rozbieha. Svedčí o tom aj predaj ich debutu, keď sa z neho predalo už 200 kusov. V prípade záujmu sa dá „Face Beneath the Mask“ stále objednať na tomaskobida666@gmail.com. Okrem toho sa chystá aj nový merch. Máte sa načo tešiť!

Súvisiace odkazy:
http://bandzone.cz/11vendeta11
https://www.facebook.com/pages/VENDETA/565901866759810

Promo text: Staislav „Stillborn Černák

Avatar photo

Autor: Bukaco

Zdieľaj