Temnota sa nad Trnavou bude vznášať už v júni!

blaPripravte si warpainty, klince, nábojnicové opasky a vyrazte do Trnavy. V piatok dvanásteho júna sa tu totiž koná koncert prevažne black metalových kapiel. Koncert nemá žiadny špecifický názov, takže asi ide o prvý pokus organizátora (ak sa mýlim, ospravedlňujem sa za chybu).

Začnem rovno zahraničnými hosťami z Poľska – kapelou Five Wounds. Sformovali sa v roku 2011 v Krakowe a stihli už vydať jedno EP a jedno demo v roku 2012. V textoch dominuje hlavne protikresťanská tematika, nenávisť a smrť. Hudobne ide o surový black metal. Skupinu tvoria štyria hudobníci.

Druhou ohlásenou kapelou na koncerte sú už pomerne známi Rawcvlt zo Senice. Ich história začína tiež niekedy okolo roku 2011 a odvtedy stihli urobiť dve dema a jedno split-ko so skupinou 777 Babalon. Ako je uvedené na ich facebooku, hrajú raw black metal, ale musím povedať, že to aj naozaj vystihuje kapelu.

Tretia skupina, ktorá má vystúpiť na koncerte má názov Velesrune a pochádzajú z Bánoviec nad Bebravou. Ako naznačuje aj samotný názov, ide o pagan black metal. Ide o ich vôbec prvý koncert, ale pozor, hudobníci sú to už skúsení. Kapela vznikla totiž len začiatkom roku 2015 zánikom predchádzajúcej – Blackopathy. Členstvo pozostáva z poslednej zostavy už spomínanej Blackopathy. Koniec koncov, zmenil sa len názov, myšlienka zostáva. Kapela pracuje na svojom debutovom albume, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta do konca tohto roka. Takže toľko v krátkosti o Velesrune.

Poslednou vystupujúcou kapelou sú Frozen Blood z Bratislavy, ktorí Vás nezmrazia svojou temnotou až tak veľmi ako predošlé skupiny, nakoľko hrajú skôr death black metal na štýl Behemoth. V textoch však dominujú aj pagan témy. Pre zaujímavosť treba uviesť, že rovnako ako Five Wounds a Rawcvlt si píšu rok založenia 2011. Náhoda? Kapelu tvoria až šiesti hudobníci, ale pokiaľ sa nemýlim, tak koncertujú len ako päť členná zostava.
Takže zostáva mi už len popriať hudobníkom dobrý zvuk, veľa divákov a dobrú zábavu!

Promo Text: Mrtvolka

Five Wounds (PL)
Black metal

https://www.facebook.com/five.wounds

RAWCVLT
Black metal

https://www.facebook.com/pages/RAWCVLT/285276171508704

Velesrune
Pagan black metal
https://www.facebook.com/Velesrune

Frozen Blood
Death/black metal

https://www.facebook.com/FrozenBloodBand

Vstup: ako sa píše na plagáte 666 (čiže nevedno)
Začiatok: nikdy! (podľa plagátu opäť) Predpokladajme však, že okolo 20:00, ak budova neľahne popolom z toľkej temnoty (haha)

Miesto konania: ARTKLUB
Hlavná 17, 917 01 Trnava

FB: https://www.facebook.com/events/704977566281232/

Avatar photo

Autor: Bukaco

Zdieľaj