Projekt ,,ROCKOVÁ MATURITAˮ má ambíciu nájsť to najlepšie, čo slovenský rock ponúka. Kapely, registrujte sa!

Maturita znamená zrelosť, dospelosť. V období maturít našich stredoškolákov prichádza občianske združenie Slovenské hudobné fórum s hudobno – súťažným projektom ,, ROCKOVÁ MATURITA – Garage Awards 2015 ˮ. Ide o prvý ročník, ktorého prvoradou úlohou je mapovať aktuálne dianie na amatérskej pop-rock až metalovej hudobnej scéne, identifikovať a podporiť zaujímavé hudobné projekty a zoskupenia z celého Slovenska. Projekt je postavený na objektívnom hodnotení ako poslucháča, tak aj odbornej poroty. Od základného výberového kola s odbornou porotou, cez vlastný semifinálový stage na festivale CIBULA fest 2015, až po slávnostnú Garage Awards 2015 na konci roka sa radí medzi najnáročnejšie projekty tohto typu na Slovensku.
Odbornej porote predsedá Juraj Kupec ( producent, hudobný dramaturg, gitrista a spevák ), ktorý má na svojom konte viacero hudobných ocenení, ako Aurel a Zlatý slávik za produkciu, zvuk a spoločné úspechy z interpretmi. ,, Keď ma oslovili chalani s DIGITAL ROCK MEDIA s touto iniciatívou, bol som rád a som presvedčený, že táto súťaž kapely osloví a budú sa do nej prihlasovať. Každý týždeň predstavíme jednu osobnosť z poroty. V porote bude mať zastúpenie ako samotný rock, tak aj štýly ako punk, hardrock, metal, pre dodržanie objektívnosti výberu kapiel, ale aj pre tak potrebný mentoring kapiel. Tešíme sa na prácu s kapelami. ˮ hovorí Juraj Kupec a dodáva ,, Veríme v dobrý výber kapiel. Každá kapela čo tvorí vlastné skladby si zaslúži pozornosť nás, poslucháčov a tiež médií. Aj táto tvorba predsa formuje našu kultúru, a zanecháva v nej stopu. Možno niektorej z kapiel pomôžeme aj touto súťažou vyryť tú stopu hlbšie. ˮ
Súťaž má teda tri fázy. Prvá akurát beží, kapely sa môžu prihlasovať do 12.06.2015. Dňa 22.06.2015 sa dozvieme mená semifinalistov, teda šestnástich kapiel, čo postupujú a budú naživo hrať na pódiu v Holíči na Cibula feste koncom júla. Odtiaľ osem finálových kapiel sa predstaví v bratislavskom Majestic Music Clube na finálovom večere koncom novembra 2015.
Partnerom súťaže je FajnRockTv, ktorá plánuje robiť z finálového večera minimálne záznam, ak aj nie stream alebo priamy prenos. ,, FajnRockTV naberá na obrátkach už aj na Slovensku. V daný moment ju môže sledovať polmilióna domácností, našu sledovanosť rozšírime v najbližších týždňoch o ďalšieho známeho operátora. Ako v Čechách, tak aj na Slovensku prinášame nové kapely, nové relácie s výbornou sledovanosťou. Jednoducho neoprašujeme starinky, ale lovíme v nových rockových vodách. Aj preto sme partnerom a fandíme kapelám v súťaži Rocková maturita. Tým najlepším vytvoríme u nás vo vysielaní priestor ˮ, konštatuje Peter Wilsen Bradáč, riaditeľ FajRockTv pre Slovensko.
Slovenské rockové kapely neváhajte, máte jedinečnú možnosť sa prihlásiť do ROCKOVEJ MATURITY ešte do 12.06.2015. Či ste známi viac, či menej a keď aj vôbec, vôbec nám to nevadí. Sme radi za to že ste. Súťažíte o zaujímavé ceny, aké tu ešte neboli. Registrácia a všetky potrebné informácie pre Vás nájdete na www.rockovamaturita.sk , či na facebooku. ROCK S VAMI !

Zdroj: DIGITAL ROCK MEDIA, Roland Koncz.

Linky:
www.rockovamaturita.sk, facebook
YouTube Spot,
Slovenské hudobné fórum, o.z. , www.hufo.sk
DIGITAL ROCK MEDIA Družstvo, www.digitalrockmedia.sk
FajnRockTv, www.fajnrocktv.sk
CIBULA Fest, www.cibulafest.eu

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj