Rachot týždňa – čo nás očarilo XVI.

Po dlhšom čase Vás znova vítame pri ďalšom, už 16-tom rachote týždňa. Pomaly ukončujeme prvú tretinu roka 2015 a každý týždeň sa rodí kopa dobrej hudby – až by si človek prial, aby si na chvíľu tie kapely dali pauzičku. Dajte si teda na chvíľu pohov aspoň vy, zabudnite na Váhostav, Putina, Fica a na všetky ďalšie starosti, a ponorte sa s nami do tónov extrémnej hudby, ktoré Vás upokoja, ba až totálne zrelaxujú do bodu, kedy sa zmeníte na želatínu. A to je, dámy a páni, zmysel života. Teda okrem ovládnutia sveta, samozrejme! Nebudem klamať, posledné týždne boli náročné na moju psychiku…

Dobrý super funky mixtape musí vždy začať bombasticky, tak, že to Vami zatrasie. Dnešný rachot teda otvoríme vskutku silným kúskom od britských ABYSSAL, prežúvajúcich seno v Profound Lore Records. Nový album „Antikatasteis“ vyjde 23. júna, a ak prvý singel „I Am The Alpha and The Omega“ reprezentuje kvalitu celého albumu… oh boy! Vynikajúci black/death moderného strihu s perfektným zvukom a neskutočnou atmosférou, ABYSSAL pripomenú novou skladbou najmä francúzskych THE GREAT OLD ONES.

Poriadny grooveik zo Slovenska nie je nikdy zlý! Slovenskí DIVERENCE sa pochválili novým singlom „Hollow Integrity“, ktorý si môžete pozrieť nižšie. A keďže je to aj lyric video, tak si môžete zároveň aj zaspievať. Kapela každopádne vyhráva cenu za najzábavnejší názov EP-čka (už aj taká existuje), to totiž ponesie názov „SCHLAGER VIOLENCE: This Time It’s For Free“. Dokonalé.

Pri ďalšej kapele musím iba krútiť hlavou, ako je možné vytvoriť takýto mišung a pri tom znieť stále dobre. Album „Alien Monolith God“ od rusov MARE INFINITUM pozostáva z 5 skladieb preplnených nápadmi a fúziami.. od prog metalu cez doom, death, sludge, gothic metal… uff. Až sa mi hlava zatočila. Ono to ale naozaj funguje! Hudba týchto kuchárov je síce decentne cheesy, ale v konečnom dôsledku sa počúva veľmi dobre a hlavne je nápaditá. Milovníci progresivného extrému v akejkoľvek forme, check it out. Celý album na bandcampe.

Ďalšia vec síce nevyšla v posledných týždňoch, avšak jej objavenie vo mne spôsobilo taký pocit v brušku, ktorý chcem aby ste aj vy zažili. Preto Vám teda odporučím kapelu MARRIAGES, ktorých album „Salome“ vyšiel začiatkom tohto roka a neskutočne nakopáva rite. Ich mix temného blues rocku s modernými post-rockovými vplyvmi pripomína napríklad CHELSEA WOLFE, avšak MARRIAGES sú troška menej pesničkový. Ponorte sa teda do vynikajúcej atmosféry skladby „Salome“ a určite okoštujte aj celú vec. PS: Naživo s WOVENHAND pred týždňom ownili. Kto bol, vie.

Totálne power metalové vianoce priniesol predčasne Luca Turilli a jeho RHAPSODY, alebo inak povedané LUCA TURILLI´s RHAPSODY. Ach, tieto kapelné ťahanice o meno. Ničmenej, nižšie si môžete vypočuť neskutočne našlapanú power metalovú skladbu od tejto kapely s ohavným názvom, ktorú nazvali „Rosenkreuz“ (The Rose And The Cross… duh). Toľko klávesov ste ešte nežrali! Albumu nazvaného „Prometheus, Symphonia Ignis Divinus“ sa dočkáme 19. júna.

GRINDCORE – CLOUD RAT – QLIPOTH – STREAM!!!

Ak ste si mysleli, že na dnes som minul všetky power metalové esá, tak ste sa MÝLILI! Novú skladbu „Lost In America“ vydali aj nemeckí HELLOWEEN (možno ste o nich už počuli) a na ceste je samozrejme aj nový album „My God-Given Right“, ktorý vyjde už 29. mája pod Nuclear Blast. Kapela teda vydáva už 15. album a nový singel je proste ten správny happy HELLOWEEN, aký poznáme posledných niekoľko rokov. Chcelo by to ale viac klávesov…

Dnešný diel ukončíme kapelou, ktorú som mal dlhodobo zaškatuľkovanú ako takého umierajúceho koníka. PARADISE LOST si prešli už naozaj všeličím, avšak posledné dva roky sa zdá, že sa im znova zhmotňuje zem pod nohami. Nová skladba „No Hope In Sight“ je podľa mňa veľmi kvalitnou skladbou a aj napriek tomu, že nemožno hovoriť o nejakom návrate ku koreňom, možno hovoriť o nabratí druhého dychu. Uvidíme, ako bude znieť nový počin „The Plague Within“, ktorý výjde 2. júna pod Century Media.

Na dnes to je všetko, dajte nám vedieť čo Vás oslovilo a čo ste vy sami objavili za posledné týždne vo svete hudby! Čiao :)

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj