Rachot týždňa – Čo nás zaujalo XIV.

Posledný týždeň ubehol ako voda hore kopcom a nezaobišiel sa ani bez zopár smutných správ. Prvou je úmrtie bubeníka A.J.Pera z TWISTED SISTER, nech je mu zem ľahká, a druhou bol odchod bubeníka Fredrika Anderssona našťastie nie na druhú stranu, ale iba z kapely AMON AMARTH. Nič sa však nebojte, na náhrade kapela už určite pracuje a v momente ako ich Portnoy omrzí, tak ho pošlú hľadať svoje miesto na tomto svete v inej kapele. Ničmenej kvalitnej hudby nebol ani tento týždeň nedostatok a mi Vám ponúkame to najlepšie… v rámci možností.

Parádne „overthetop“ metal s Mattom Heafym (TRIVIUM) ako hosťom ponúkajú japonský SIGH v podobe svojej novej skladby „Out Of The Grave“, ktorá reprezentuje nový album „Graveward“. Raz to znie ako thrash, raz ako symfonický metal, raz ako avantgarda v podobe CARNIVAL IN COAL a objaví sa dokonca aj DRAGONFORCE pasáž. Uf.

OCEANO dali na internet celý svoj nový album „Ascendants“ (vychádza už 24. marca) a musím povedať, že som sa pristihol pri jeho posluchu, že sa mi v hlave vynorila veta „takto znel starý dobrý deathcore“ a „konečne žiadne teplé spevy“. Zdá sa teda, že o pár rokov budeme my narodený po roku 2000 operovať so škatuľkou „old school deathcore“. Ten čas veru letí, ako by to bolo včera keď deathcore všetkým metalistom liezol na nervy a osočovali ho za jeho trendovosť. Či ešte stále sa to deje? Dajte mi vedieť v komente, som zmätený…

Ak sa Vám páčil relatívne veselý post black metal od pánov z DEAFHEAVEN, určite odporúčame ochutnať ešte o niečo optimistickejšie znejúcich GHOST BATH a ich nový album „Moonlover“. Zahoďte sekery a nasranosť a vymeňte ich za latté a melancholický pocit nádeje.

Troška jarnej optimistickosti, pri ktorej budete do rytmu kývať s kríglom v ruke a podupkávať si do rytmu nám ponúkajú folk metalový AETHER REALM v ich skladbe „The Chariot“. Ak máte radi kapely ako WINTERSUN, CHILDREN OF BODOM alebo AMORPHIS, tak práve títo páni z vikingskej Ameriky by Vám mohli sadnúť do ušiek.

Novou kapelou vo svete technického death metalu sú CONTINNUM, dieťa gitaristu Chasea Frasera, ktorý nielenže hral v legendárnych ANIMOSTY či na prvom albume SON OF AURELIUS, ale momentálne hraje aj v DECREPIT BIRTH. Na debutovom albume „THe Hypotheosis“ napísal tento pašák každú notu a podľa skladby „A Surreal Descent“ možno súdiť, že je sa na čo tešiť.

Po šiestich rokoch sa dočkáme nového albumu od post metalových MINSK a prvé ukážky znejú veľmi, veľmi dobre. Pochmúrna nová skladba „The Way Is Through“ začína veľmi jemne a finišuje skutočne agresívne, čiže ak by ste sa prvé štyri minúty obávali prílišného zjemnenia tejto kapely, druhá polovica skladby Vás presvedčí o opaki. „The Crash And The Draw“ si budeme môcť zakúpiť už 7. apríla. Novú skladbu si vypočujte na steelforbrains.com

Ďakujeme Vám za pozornosť! Napíšte nám do komentov, čo Vás zaujalo tento týždeň a ak sa Vám náš výber páčil, podeľte sa s ním so svojími známymi, ktorý taktiež trpia láskou k skresleným gitarám.

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj