Rachot týždňa – Čo nás zaujalo XIII.

Nedeľa večer je hrozný čas, nech Vám ostáva akokoľvek veľa času, kým pôjdete spať, aj tak sa Vám už tento čas nechce využiť a dokonca máte pocit, že ani nemáte dostatok času, aby ste niečo produktívne zrobili. Niekedy sa však oplatí trocha si kopnúť do vlastnej kostrče a niečo ešte stihnúť pred pondelňajším zresetovaním rutiny, v mojom prípade nadišiel čas využiť tento čas a zhrnúť nejaké tie zaujímavosti minulého týždňa a potešiť sa nejakou tou novou hudbou. Ideálne riadne hlasnou, aby som prehlušil vlastné myšlienky…

Existuje jedno pravidlo vo svete metalovej hudby. Čím drsnejšie a agresívnejšie sa snaží kapela pôsobiť, tým viac pŕs môžete očakávať v ich videoklipoch. Toto pravidlo nielenže hovorí, že ak má kapela vo svojom klipe ženské prsia, tak je temná, ale poukazuje aj na to, že je zároveň vyzývavá a „na hrane“. Búra naše vlastne predstavy o svete! Temný a extrémny sú teda asi aj PRIMITIVE MAN v ich klipe ku skladbe „Bag Man“… treba však povedať, že hudbu majú chlapci popri všetkej tej temnote skutočne dobrú, taký mix bahna s death/blackom. A je tam aj krv, na tú nesmieme zabudnúť!

Správny neo thrash amerického strihu ponúkajú BYZANTINE a to vo forme nového singlu „The Agonies“, ktorý podľa frontmana pojednáva o problémoch s drogami v jeho rodnom kraji. Nehľadiac na vážnosť tematiky táto skladba neskutočne kope riť a dávam do pozornosti najmä basgitarovú linku od 3 minúty. Nový album „To Release Is To Resolve“ vyjde 7. apríla.

Pre mňa doteraz neznáma rockovica ROYAL THUNDER z Ameriky s jemnou žienkou za mikrofónom sa mi postarala dnes o skutočne výnimočný sedemminútový zážitok. Veru, nie každý deň sa mi podarí objaviť kvalitný rock, ktorý nezaváňa nudnou sterilnou produkciou a tak presladenými aranžmámi, až sa mi z toho skrúca moje 16. ročné ja. Vypočujte si veľmi sympatickú skladbu „Time Machine“, ktorá sa objaví na novom albume „Crooked Doors“, ktorý výjde 7. apríla pod Relapse Records.

Fanúšikov legendárnych DEATH nájdeme všade na svete vo veľkom počte a niet divu, že kopa z nich sú taktiež úspešní muzikanti. Štyria takíto fanúšikovia sa rozhodli založiť kapelu, ktorá bude vzývať vo svojej tvorbe práve túto legendu a to konkrétne Matt Harvey (EXHUMED) na vokáloch a gitare, Gus Rios (Ex-MALEVOLENT CREATION) na bicíchm gitarista Daniel Gonzales (POSSESSED) a basgitaristka Robin Mazen (DERKÉTA). Kapelu si nazvali GRUESOME a nový singel „Hideous“ si môžete vypočuť nižšie a následne po posluchu samozrejme zhodnotiť ich snaženie.

Ako by znelo, ak by sa Chris Barnes vrátil do CANNIBAL CORPSE? To nevieme, ale môžeme Vám predviesť, ako by to znelo, ak by sa spojil s CANNABIS CORPSE. Práve basgitarista a vokalista tejto kapely Phil „Landphil“ Hall pomohol zložiť a nahrať celý nový album SIX FEET UNDER, ktorý ponesie názov „Crypt Of The Devil“ a výjde 5. mája pod Metal Blade Records. Nový singel „Open Coffin Orgy“ si môžete vypočuť na linku nižšie. Neviem prečo, ale ten názov mi pripadá ako vynikajúce meno pre nejaký bar…

https://soundcloud.com/metalbladerecords/six-feet-under-open-coffin-orgy/s-rLtoI

Na záver Vám ponúkneme síce niečo nemetalové, avšak súčasťou tohto uskupenia je vskutku vplyvný metalový hudobník a to nikto menší ako Paul Masvidal. So svojim projektom OWL (Onward With Love), na ktorom spolupracuje s Amy Correiou (ktorá vypožičala svoje schopnosti aj Masvidalovej domácej kapele CYNIC) vydali skladbu „Kali In My Arms“ a výsledkom ich kolaborácie je prirodzené spojenie alternatívy a folkovej muziky. Skladbu si určite nenechajte ujsť, najmä ak máte radi CYNIC. Vypočujete si ju na tomto linku.

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj