Rachot týždňa – Čo nás zaujalo XI.

Dnešným dňom sme ukončili tak trocha chromý, iba 28 dňový február a bol to zas veru zábavný týždeň. Zistili sme, že skladby vo filme Mary Poppins by zneli rovnako dobre v death metalovom háve (link), spoznali sme, že jedny šaty dokážu rozdeliť celé národy, že hrob gitarového kráľa Dimebaga nie je podaktorým potratom svätý a rozlúčili sme sa s Leonardom Nimoyom… Live long and prosper. Bola to jazda tento týždeň, poďme si vypočuť, čo sa udialo v metalovom svete.

Začnime niečim rokovejším. Punkový COLISEUM vydali tento týždeň videoklip ku novej skladbe „We Are The Water“, ktorá sa bude nachádzať na novom albume „Anxiety´s Kiss“, ktorý vyjde 5.5.2015 pod labelom Deathwish. Skladba je to na ich pomery vcelku rocková s miernou príchuťou psychedélie. Skladba funguje aspoň podľa nás na výbornú a ak máte radi moderné rockové skladby so správnym chrapláčikom, určite nepreskočte tento rachot.

Až sa mi nechce veriť, že ENSLAVED sú s nami na tomto svete už 24 rokov, ich nahrávkam to vôbec neuberá na relevantnosti. Vypočujte si ich novú skladbu „One Thousand Years Of Rain“ z pripravovaného album „In Times“. Skladba ma veľmi príjemné svižné tempo a okrášľuje ju veľmi vkusný orgán zaváňajúci progresiou a lá OPETH, zatiaľ čo v druhej polovici skladby kapela pripomína izraelských ORPHANED LAND. Nehovoriac o tom, že skladba je enormne chytľavá, najmä úvodný riff sa mi instantne zasekol v hlave.

Čas na funky výplach! ANIMALS a ich „Bitchcraft“.

Slovenskí DOOMAS vydali novú skladbu z pripravovaného albumu „La Muerte“. Teda dve nové skladby ale ich singel „Forlorn“ sme mohli vidieť už v decembri, takže sa sústreďme na skladbu, nazvanú „La Muerte“. Narozdiel od „Forlorn“ je nová skladba o niečo viac epickejšia, melódie pripomínajú grécku školu ROTTING CHRIST či SEPTIC FLESH, a zároveň aj dravejšia. Kvalitná dark metalová záležitosť, nenechajte si ujsť, obe skladby nájdete na ich bandzone.

Ja osobne mám fetiš na púšte. Neviem z akého dôvodu tomu tak je, ale obrazy púšte ma jednoducho fascinujú a robia sa mi z nich motýliky v brušku. Možno aj preto som ochotný zvládnuť dlhé intro v skladbe „The Lash“ od sludgeových OLD MAN GLOOM, ktoré okrášľujú zábery na púšť v ich novom videoklipe. Ak máte radi temnú metalovú hudbu koketujúcu s noiseom, neváhajte. A ak ju nemáte radi, tak by ste sa mohli aspoň posnažiť ju mať rád.

Novinkou sa pochválili aj čelisti z APOCALYPTICY a treba uznať, že vďaka ich špecifickému soundu skreslených čiel (čel?) sa ich hudba stále počúva nadmieru príjemne. Výnimkou nie je ani nová skladba „Cold Blood“, na ktorú zapožičal svoj hlas Franky Perez (SCARS ON BROADWAY). Nový album „Shadowmaker“ sa dostaví na pulty predajní 21. apríla.

Jeden z najočakávanejších albumov tohto roku vychádza už o dva dni, a tento týždeň sme mali možnosť počuť poslednú ukážku pred tým, ako budeme mať možnosť počuť tento chaos v celej svojej kráse. Hovorím samozrejme o americkom one man black metale LEVIATHAN a albume „Scar Sighted“. A veru, posledná ukážka je song jak prasa. „Gardens Of Coprolite“ je skladba s veľkým A ako atmosféra, pretože takýto haunting matroš sa nezjavuje veru často. Vrelo odporúčame ale pozor, je to veľmi návykové!

Ďakujeme za pozornosť, o týždeň sme tu zas a znova! Podeľte sa so svojim názorom na náš výber a ak sa Vám páči, podeľte sa aj so svojimi priateľmi, či nepriateľmi.

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj