Rachot týždňa – Čo nás zaujalo 2.

Prvý decembrový týždeň je za nami a mikulášska nádielka bola aj tentokrát výdatná. Za posledný týždeň vyšlo mnoho novej a kvalitnej hudby a mi v metalexpresse vám znova ponúkame sľúbený prehľad toho najlepšieho, čo nám prešlo cez uši. Uvarte si kávu, pripravte pokrm podľa vlastného uváženia a poďme smelo na to.

Vodami progresívneho metalu zarezonovalo minulý týždeň meno ALKALOID a ich skladba „Carbon Phrases“ z pripravovaného albumu „The Malkuth Grimoire“. Turbulentná skladba otriasla mnohými fanúšikmi najmä extrémnejších progresívnych záležitostí a ak sa vám zdá, že ALKALOID znejú akosi povedomo, bude to práve tým, že veľká časť členov tejto kapely pôsobila v inej významnej extrémnej kapele, ktorá počuje na meno OBSCURA. List bývalých alebo súčasných kapiel členov ALKALOID však zahŕňa aj mená ako ABORTED, SPAWN OF POSSESION alebo GOD DETHRONED. Jednoznačný top tohto týždňa. Mimochodom, kapelu môžete podporiť na ich indiegogo stránke.

Poriadnu agresívnu a melodickú nálož predviedli tento týždeň aj švédi THE CROWN, ktorí sa po piatich rokoch znova rozhýbali, schmatli nového bubeníka a pripravujú nový album, ktorý nazvali „Death is Not Dead“. Ten vyjde už 13. januára pod Century Media a nová skladba „Speed Kills“ by mohla potešiť fanúšikov AT THE GATES alebo FEAR FACTORY.

Sludgeri z BAPTISTS vydali videoklip ku skladbe „Bloodmines“. Rovnomenný album je už dávno vonku a je teda možné, že fanúšikovia túto skladbu počuli, avšak videoklip určite stojí za vašu pozornosť. Jednoducho metal. Pomalý a odporný.

Zaujímavosťou minulého týždňa je kapela, ktorá to vzdala s gitarami a rozhodla sa používať iba basgitari. EXTINCTION LEVEL EVENT a ich skladba „Layers Of My Flesh“ je pre poslucháča perfektným vstupom do tvorby tohoto zaujímavého uskupenia. Neočakávajte niečo enormne originálne, pretože minimálne táto skladba znie ako nový singel MESHUGGAH, avšak po a) MESHUGGAH nieje nikdy dosť a po b) výhradne basové gitary a jemné vyhrávky v pozadí tomu celému dávajú predsa len trocha iný rozmer.

Poriadnu noiseovú nálož nám tento týždeň predviedli chichágskí LORD MANTIS. Ich extrémne nekompfortný sludge má odteraz doprovod v ešte menej komfortnom videoklipe ku skladbe „Possesion Prayer“ z ich tohto ročného albumu „Death Mask“. Ak máte radi okultnú hudbu a ohavné výjavy či všeobecne estetiku projekcií všetkých obskurných uskupení sveta, ste na správnej adrese.

Guru internetového preslávenia sa Ben Sharp a jeho projekt CLOUDKICKER si toho zažil za posledný rok mnoho a to hlavne v tom pozitívnom zmysle. Prvé živé vystúpenia podporené členmi INTRONAUT, živý album z týchto džemov a samozrejme ani nový počin na seba nenechal dlho čakať. Streamujte teda novinku „Little Histories“ a nechajte sa unášať jej šarmom.

Na záver niečo skočnejšie by sa hodilo a naši južní susedia mali vždy radi poriadne „námrdy“ a čím viac SEPULTURA tým lepšie. EKTOMORF sú toho žiarivým príkladom a vy si môžete pozrieť videoklip k skladbe „Whisper“ z ich posledného albumu „Retribution“. Jump, jump, jump.

Týmto sa naša púť novinkami minulého týždňa končí, dúfame že naše tipy potešili a o týždeň sa môžete tešiť na ďaľšie zhrnutie!

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj