Rachot týždňa – Čo nás zaujalo 1.

Máte radi zhrnutia? Máte radi keď je všetko pekne pokope a vy nemusíte otvárať viacero záložiek v prehliadači naraz aby ste mali prehľad o tom, čo sa deje na metalovej a hudobnej scéne? Tak v tom prípade vám aspoň trocha pomôžeme pravidelným nedeľným súhrnom toho najzaujímavejšieho, čo sa za posledný týždeň udialo. Vítame vás pri prvom vydaní Rachotu týždňa.

Ak máte radi math-core alebo všeobecne čokoľvek s príchuťou polámanosti, určite sa mrknite na parížskych COWARDS, páni zverejnili na bandcampe dve ukážky z pripravovaného albumu „Rise To Infamy“ a materiál je to vskutku veľmi silný. Francúzi to proste vedia rozbaliť a ak máte radi kapely ako CONVERGE alebo CAR BOMB, tak určite nesmiete zaváhať.

Portlandskí LORD DYING sú na scéne taktiež viac menej nováčikmi a po nie až tak výraznom debute „Faithless“ sa buchli po vrecku, popracovali na produkcii a ukážka z pripravovaného albumu „Poisoned Altars“, skladba „A Wound Outside Of Time“ znie vskutku hutne. Do pozornosti dávame veľmi sympatický štekot speváka.

Mike Patton sa očividne popri nahrávaní nových FAITH NO MORE nudil a výsledkom je už jeho x-tý projekt TĒTĒMA, v ktorom spolupracuje s austrálskym skladateľom Anthonym Paterasom. Skladba „Tenz“ má v sebe veľmi zvláštnu orientálnu príchuť. Nie je to síce metal, ale za pozornosť tento projekt určite stojí.

Australské trio THE KILL poteší ušká všetkých grinderov, najmä ak máte radi grind na štýl PIG DESTROYER. Ich minutu a pol trvajúcu skladbu „Public Execution“ si môžete vypočuť nižšie.

Veľkého zlého vlka vypustila pop-metalová (?) skupina IN THIS MOMENT v podobe videoklipu ku skladbe „Big Bad Wolf“ z aktuálneho albumu „Black Widow“. A práve tento moment nám dáva vedieť, že DIE ANTWOORD začínajú mať vplyv aj na rockových hudobníkov. Chytľavá vec.

V melodických vodách ešte na chvíľu ostaneme, pretože nový videoklip predstavili aj švédi EVERGREY, ktorý sa po dlhom čase ozvali s novým albumom „Hymns For The Broken“. Video nahrali k veľmi atmosferickej skladbe „The Grand Collapse“ a ak hľadáte moderný heavy metal, určite odporúčame sa zoznámiť s týmito pánmi ak ste tak ešte zatiaľ neučinili.

Floridský death metal sa nevzdáva a rúhajúca sa pätica PERDITION TEMPLE zverejnili skladbu „The Tempter’s Victorious“ už pred nejakým časom, avšak my sme sa rozhodli dať vám ich do pozornosti, pretože vieme ako máte všetci radi správne drevný death metal s príchuťou blackovej blasfémie. Skladba pochádza z rovnomenného albumu, ktorý vychádza 31. januára.

Týmto sa naša púť novinkami minulého týždňa končí, dúfame že naše tipy potešili a o týždeň sa môžete tešiť na ďaľšie zhrnutie!

Avatar photo

Autor: Sarkast

Zdieľaj