Report – WATAIN, DEGIAL, 13.4.2014, Zlín Masters of Rock Cafe

Pekelné teplo, smrad, strach a rituál. Práve tieto slová vystihujú švédsku black metalovú kapelu WATAIN. Watain započal v 98. roku druhú vlnu black metalu, ktorú sprevádzal okultizmus a návrat ku koreňom satanistického black metalu. Po tých rokoch, a veru že ich nie je málo, Watain nestratil na autentickosti a stále svoje vystúpenia nesú rúcho strachu a vzývania diabla.
Po vydaní albumu „The Wild Hunt“ nás nenechali dlho čakať a ohlásili neuveriteľné 30dňové turné s názvom „De Profundis Europea“. Na turné ich sprevádzala kapela DEGIAL, ktorá nám aj túto energickú show celú odštartovala.

Picture1

Oldschool death metalová kapela DEGIAL podala slušný výkon a aj napriek tomu, že mi nebola známa, ma zaujala a neodradil ma ani nevydarený zvuk či „stratený“ vokál v množstve hrdzavých gitarových tónov.

Picture2

Po krátkej odmlke sa začínal sálou niesť nervózny a vzrušený šum, ktorý nám prezrádzal že už sa to blíži. Horiace trojzubce, fakle a sviečky, zátišie zo zvieracích kostí, obrátené kríže, krv a očakávanie nám postavilo vlasy dupkom. Prvé tóny skladby „Night vision“ odštartovali šialenú, teatrálnu a okultnú jazdu s vynikajúcim zvukom. Bez zbytočných kecov koncert pokračoval a chrlili na nás jednu pecku za druhou. Erik Danielsson svoju úlohu „ako z hororu“ dokonale precítil a neraz ma napadlo, že vlastne to asi ani nehrá a naozaj čaká kedy sa jeho blízky priateľ menom Diabol zjaví na javisku. Po odohraní skladby „Wild Hunt“ kapela odišla z pódia, no o chvíľu sa vrátili, a odohrali ešte tri skladby. To, že už bol naozaj koniec, sme pochopili, keď ostal už len Erik na pódiu, ktorý si sám pre seba odriekal temné modlitby a dýkou rituálne a precízne uhasil posledné horiace sviečky.

Dámy a páni, nech sa páči, SETLIST :

1.  Night Vision
2.  De Profundis
3.  Malfeitor
4.  Storm of the Antichrist
5.  Puzzles ov Flesh
6.  Devil’s Blood
7.  Sleepless Evil
8.  Legions of the Black Light
9.  Total Funeral
10.  The Wild Hunt
———————————-
11.  Outlaw
12.  Sworn to the Dark
13.  The Serpent’s Chalice

Report: Uberfrau

Autor: admin

Zdieľaj