Koncert – ROXOR THRASH FEST, 24. máj 2014, Collosseum Club, Košice

Na náš metalový „trh“ prichádza nová skupina ľudí, ktorí si zaumienili, že budú podporovať poriadny metal! Hovoria si GRINDEX PROMOTION a zameriavajú sa prevažne na žánre thrash/death/grind. 24. mája však očakávajte prvý pôrod! Novorodenec ponesie meno ROXOR THRASH FEST a bude to akcia zameraná čisto na thrash metal. Čiže poriadne zadupaná akcia plná zbeslivých rytmov, poriadneho riffovania a hlavne nekompromisnej dávky energie! Predstaví sa celkom 8 kapiel, prevažne slovenské mená (ale zato ide o samotnú špičku), po jednej kapele budeme mať aj od našich západných a južných susedov a headliner nám príde až z ďalekej Kanady. Poďme si priblížiť v skratke každé meno. Na otvorenie akcie budú povolaní mladíci EZKATOR, ktorí sú ešte úplní nováčikovia, no zato energie majú na rozdávanie. Hneď po nich vystúpia tohtoroční víťazi WACKEN METAL BATTLE – ANSTRATUS, ktorí ukázali divákom ale i odbornej porote, že patria k najtalentovanejším kapelám našej scény. V auguste vystúpia na legendárnom Wackene, no predtým nám to pekne rozdrvia v Košiciach! Ich by ste si nemali nechať ujsť za žiadnych okolností! Z Česka sa nám dovalí zoskupenie EXORCIZPHOBIA. Na konte majú jeden album „Something is Wrong“ a nedávno vydali splitko s legendárnym LAHAR. To, že patria k popredným thrashovým kapelám v Česku, ani nemusím zdôrazňovať. Bratislavčania CATASTROFY nám predvedú pomocou svojej ostrej lyriky proti štátu, ako to má vyzerať!

Ostro, rázne a priamo do ksichtu! Hlavnú vlajkovú loď našej krajiny ponesú MAJSTER KAT. Každému thrash metalistovi musí byť toto meno známe a kto ho ešte nepočul, nech to urýchlene napraví! Navyše v týchto dňoch im vychádza druhý album „Memento…“, ktorý je nekompromisný útok na samotnú špičku žánru u nás! RADIATION idú na to pre zmenu úplne oldschoolovo až do obdobia konca 80-tych rokov, kde sa thrash miešal aj s poriadnym death metalom, ala starý KREATOR! Spoza oceánu, z krajiny grizlyho, k nám prídu E-FORCE. Ide o veľmi svojský a prepracovaný thrash metal. V zostave nájdeme aj bývalého speváka kapely VOIVOD, Erica Forresta, ktorý im naspieval albumy „Negatron“ a „Phobos“. Pôsobí ešte v industriálnej death kapele PROJECT: FAILING FLESH a jeho jedinečný vokál s poriadne nadupanou hudbou si môžete prísť vychutnať na tomto mini feste, pre fanúšikov VOIVODu je to priam povinnosť! Celú akciu zakončia Maďari MÖRBID CARNAGE. Pokiaľ máte chuť na poriadne dravý a nespútaný thrash, títo budú pre vás ako vyšití!

Celá akcia bude prebiehať na dvoch pódiách (jedno malé hore v 777-mičkách a dolné klasické veľké pódium). Kapely budú hrať na striedačku, čím sa budú redukovať medzičasy a akcia bude prebiehať plynule bez zbytočných páuz! Súčasťou akcie bude aj veľký predaj rôznych distier ako Atomic Vision, Punkgen, ilws.com či Samotar – StraightEdge. Taktiež bude prebiehať aj tombola, ktorá je v cene lístku (každý lístok je označený číslom a podľa toho sa bude aj žrebovať) o CD, tričká a nejaký ten alkohol.

Aby sa nezabudlo, bude prebiehať aj originálna súťaž o „Najthrashovejšiu riflovku“. Víťazné indivíduum (ocenené samotnými návštevníkmi) získa okrem skvelého kultúrneho zážitku aj fľašu domácej navyše. Tak hor sa vyšívať a vybíjať…máte ešte mesiac!

Kapely:

E-Force (thrash, Kanada)
https://www.facebook.com/eforceoffical

Mörbid Carnage (thrash, Budapešť)
https://www.facebook.com/morbidcarnageofficial

Exorcizphobia (thrash, Trutnov)
http://bandzone.cz/exorcizphobia

Majster Kat (thrash, Bratislava)
http://bandzone.cz/majsterkat

Catastrofy (thrash, Bratislava)
http://bandzone.cz/catastrofy

Radiation (thrash, Bratislava)
http://bandzone.cz/radiation

Anstratus (thrash, Banská Bystrica)
http://bandzone.cz/anstratus

Ezkator (thrash, Zlaté Moravce)
http://bandzone.cz/ezkator

Začiatok o 17:00!
Vstup: 8€ (predpredaj v Košiciach v Collosseu Clube a v Bratislave u Marcela Roxora), 10€ na mieste

Promo Text: Lukáš „Bukáčo“ Polák (GRINDEX PROMOTION)

Link na GRINDEX PROMOTION: https://www.facebook.com/GrindexPromotion?fref=ts
FB Event: https://www.facebook.com/events/160826200780525/?ref=ts&fref=ts

 

Autor: admin

Zdieľaj