Koncert: BILLY IDOL Live Tour 2014 – 20.06.2014, Bratislava, Aegon Arena NTC

Od punkového pioniera k svetovej superstar, BILLY IDOL v populárnej hudbe zanechal veľkú stopu a jeho meno je v muzike prítomné už neuveriteľné tri dekády. Je rešpektovaný ako pôvodný punk rocker, ktorému sa majstrovsky podarilo vynájsť spôsob ako prepojiť posmešný punkový postoj s pop-rockovým mainstreamom  a zložiť skladby, z ktorých sa stali nestarnúce hity.

Stále v neuveriteľne vitálny, Idol vyráža v lete 2014 na túru a dáva fanúšikom niekoľkých generácií príležitosť spievať spolu s ním jeho najväčšie hity. Spolu s ním sa predstaví aj jeho dlhoročný spolupracovník – legendárny gitarista Steve Stevens.

Ako súčasť neslávne známeho Bromley Contingetu a fanúšik Sex Pistols, Billy Idol sa stal spevákom v populárnej britskej punkovej kapele GENERATION X, a to od roku 1976 až do rozpadu kapely v roku 1981.
Následne sa rozhodol, že skúsi šťastie v Amerike. Tu sa stretáva s gitarovým géniom Steve Stevensom, čím vzniká jedno z najzásadnejších hudobných spojení v populárnej hudbe. Od tohto momentu Billy skladá hit za hitom, vrátane „Rebel Yell“, „White Wedding“, „Dancing With Myself“, „Flesh For Fantasy“, „Eyes Without A Face“, i „Cradle Of Love“.
 
V októbri 2014 Billy Idol vydá svoju autobiografiu po názvom Dancing With Myself (Tanec so sebou) a ďalší štúdiový album od roku 2005. My sa však sústredíme na koncert 20.06.2014 v Bratislave.
 
Vstupenky v sieti Ticketportal a na www.xl.sk | státie 29 €, sedenie 50 €

Autor: admin

Zdieľaj