NEGURA BUNGET na Slovensku!

V druhej polovici marca 2014 na Slovensko opäť zavíta najkvalitnejší metalový vývozný artikel z Rumunska – folklórom inšpirovaní blackmetalisti NEGURA BUNGET. Kapela, ktorá svoju púť započala začiatkom roku 1995 v hlbokých transylvánskych lesoch, sa u nás predstaví hneď na dvoch koncertoch: 19. marca v košickom klube Collosseum, kde jej budú sekundovať domáce spolky GALADRIEL a RAMCHAT a o deň neskôr, 20. marca, v bratislavskom klube U Očka. Bratislavský koncert doplnia kapely AEON WINDS (black metal, SK), LUNATIC GODS (violent metal, SK) a DARKFALL (melodic death, AT).

NEGURA BUNGET je bez pochýb najaktívnejšou rumunskou kapelou. Veď rok čo rok brázdia Európu a z času na čas aj iné kontinenty. Majú taktiež za sebou vystúpenia prakticky na všetkých významných metalových festivaloch v Európe. Ich zatiaľ posledné turné s ROTTING CHRIST na jeseň minulého roku dopadlo nad očakávania dobre a kapela opäť rozšírila rady svojich priaznivcov. Už pár rokov na domácej scéne dostávajú jedno ocenenie za druhým a naposledy ich v januári na najväčšom rumunskom portáli metalhead.ro označili za najlepšiu svetovú metalovú kapelu!
NEGURA BUNGET má na svojom konte už jedenásť nahrávok rôznych dĺžok, vrátane dema „From Transylvanian Forests“ z roku 1995 a tento rok uzrie svetlo sveta novinka s názvom „TĂU“.
NEGURA BUNGET patrí rozhodne k najoriginálnejším kapelám, ktoré sa pohybujú na temnej scéne a množstvom pôvodných ľudových nástrojov veľmi citlivo, no nie s malou mierou, obohacujú svoju hudbu. Túto kapelu jednoducho treba vidieť!

www.negurabunget.com
www.facebook.com/negurabunget

19.3.2014 – Košice, Collosseum
20.3.2014 – Bratislava – U Očka

Autor: admin

Zdieľaj