WACKEN METAL BATTLE SLOVAKIA 2014 – Semifinále

Poznáme mená semifinalistov Wacken Metal Battle 2014!

Po dlhých mesiacoch od štartu nového ročníka Wacken Metal Battle Slovakia 2014 sú známe kapely postupujúce do semifinále, kde budú bojovať o miestenku na jubilejný 25. ročník legendárneho festivalu Wacken Open Air. Kapela, ktorá skončí na druhom mieste si zahrá v auguste na slovenskom festivale Gothoom Open Air.
Prihlasovanie do súťaže Wacken Metal Battle Slovakia 2014 trvalo od 15. septembra do 31. decembra 2013. Do tretieho ročníka sa Wacken Metal Battle Slovakia sa prihlásilo 29 kapiel z celého Slovenska. Dokonca organizátori zaznamenali aj záujem o účasť v súťaži z iných krajín.

Porota v zložení Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), Michal „Hardrocker“ Roháč (Hellmagazine.eu), Lukáš „Bukáčo“ Polák (Metalexpress.sk), Petra Bohuslavská (Podujatie.sk) a Mayo Petranin (spevák CASTAWAY a ONE SECOND HOTEL) pozorne počúvala nahrávky prihlásených kapiel a do semifinálových kôl vybrala 12 skupín, 6 v skupine Východ a 6 v skupine Západ.
Každý z členov poroty mal k dispozícii 10 bodov pre kapely zo Západu a 10 bodov pre kapely z Východu. Body šesťčlennej poroty sa zrátali a kapely s najvyšším počtom bodov postúpili do semifinálových kôl.
Semifinále divízie Východ sa uskutoční v sobotu 15. februára v Košiciach v klube Rodeo. O týždeň neskôr (22. februára) sa uskutoční druhé semifinále, divízie Západ v bratislavskom klube U Očka. Z oboch semifinálových kôl, kde sa predvedú semifinalisti naživo, postúpia tri najlepšie kapely do finále, ktoré sa uskutoční v sobotu 29. marca v Banskej Bystrici v Tirish Pube.

Takže, tu sú postupujúce kapely:

Divízia Východ:

1. ENDLESS MAIN (Progressive Power Metal – Zvolen) 37 bodov
2. RAVENCLAW (Power Metal – Košice) 33 bodov
3. ANSTRATUS (Thrash Metal – Banská Bystrica) 29 bodov
4. RIGHTDOOR (Melodic Power Metal – Košice) 29 bodov
5. TEMPLE (Progressive Metal – Prešov) 23 bodov
6. KHADAVER (Electro Metal – Prešov) 23 bodov

Poznámka: Pri rovnosti bodov rozhodovalo o poradí kapiel väčší počet vyšších bodov od viacerých porotcov a aj počet neudelenia žiadneho z možných desiatich bodov (čím vyšší tým horšie).
Náhradník v prípade odstúpenia niekoho zo súťaže: FEEL A CURSE (Death Metal – Liptovský Mikuláš) 22 bodov.

Divízia Západ:

1. EMPYRION (Blackened Death Metal – Nitra) 35 bodov
2. REVOLTAGE (Hard & Heavy Metal – Bratislava) 34 bodov
3. REVENGE DIVISION (Death Thrash Metal – Pov. Bystrica) – 26 bodov
4. STERCORE (Death Metal/Deathcore – Prievidza) 22 bodov
5. MANDRAGORA (Alternative Metal – Bratislava) 21 bodov
6. MINDSTORM (Metal Core – Sereď) 21 bodov

Poznámka: Pri rovnosti bodov rozhodovalo o poradí kapiel väčší počet vyšších bodov od viacerých porotcov a aj počet neudelenia žiadneho z možných desiatich bodov (čím vyšší tým horšie).
Náhradník v prípade odstúpenia niekoho zo súťaže: FISHARTCOLLECTION (Hardcore Crossover – Trnava) 20 bodov.

Porota v ďalších kolách vyberie jednu z týchto kapiel, ktorá si po RUST2DUST a MIDNIGHT SCREAM zahrá začiatkom augusta na legendárnom Wackene! Šancu na víťazstvo má každá jedna z vybratých kapiel! A pozor, druhá skupina v poradí si automaticky zahrá na slovenskom festivale Gothoom Open Air.

Autor: admin

Zdieľaj