Report – HEAVEN SHALL BURN (DE) + HYPOCRISY (SWE) + DYING FETUS (USA) + BLEED FROM WITHIN (UK), 2.12.2013, Bratislava, MMC

2. decembra sa v Bratislavskom hudobnom klube MMC prehnala hudobná smršť v podaní kapiel : Bleed from Within, Dying Fetus, Hypocrisy a Heaven Shall Burn.Na túto akciu som sa veľmi tešil, avšak najviac na legendárnu kapelu Hypocrisy.

Koncert odštartovala deathcorová kapela z Glasgowa – BFW. V dave ľudí bolo vidno množstvo “ karate kinderiek “ , ktorým keby sme dali vejáre do rúk, tak vyvolajú tornádo. Kapela ma veľmi neoslovila, ale zas nemám ani čo vytknúť. Ohodnotil by som to ako priemer. Po ich vystúpení sa zo sály (alebo z predných radov ) vytratili karatisti – následoval poctivý technic death.

Dying Fetus ako obvykle, odohrali svoju showku profesionálne a bezcitne dobre. Zvuk v prednej rade bol dobrý ( čo sa nedá povedať z hodnotení iných ľudí v zadných radách). Samozrejmosťou pri tejto sekanici bolo pogo, ktorého účasť som nemohol zmeškať. Vyhopsal som sa do sýta aj spolu s ďalšími fanúšikmi. Setlist nebol dlhý, obsahoval staré fajnovky a taktiež aj nové sekanice.

A prišla chvíľa na ktorú som najviac čakal – Hypocrisy. Hudobný zážitok bol jednoducho neopísateľný.Od začiatku do konca sálou vládla hutná atmosféra tvorená jedinečnými riffmi a silnou fanúšikovskou základňou. Svoje vystúpenie otvorili novými skladbami ( z ktorých som si najviac užil skladbu Tales of Thy Spineless )a vystúpenie bolo zavŕšené songom Roswell 47. Kapela opäť potvrdila svoje kvality, o ktorých myslím ani nik nemôže pochybovať .

Po švédských velikánoch nasledovala nemecká metalcorová formácia Heaven Shall Burn . Sála sa opäť zaplnila “ karatistami „. Túto kapelu som predtým nikdy nepočul – či už z CD nosiču, rádia, internetu alebo zo živého vystúpenia. Kapela na mňa zapôsobila celkom pozitívne. Z ich vystúpenia sršala energia a treba uznať, že dokázali bez námahy a „prosíkania“ rozhýbať veľkú časť sály. Taktiež ma pobavili ich pripomienky na V.I.P. časť, kde ľudia sedeli a keď gitarista priniesol balíky chipsov z obchodnej siete LIDL a snažil sa dohodiť až do priestorov kde ľudia vysedávali – nech sa cítia ako doma pri telke :-D

Celú akciu hodnotím veľmi pozitívne a určite by som si takúto istú zostavu niekedy v budúcnosti nenechal újsť. Kto nebol, môže ľutovať ;-)

Report: Vaco

Autor: admin

Zdieľaj