Reportáž: Cannibal Corpse, All Shall Perish, 27. Júna 2012, Košice

Na začiatku roka nám prichádzajú zvesti, že Košice príde navštíviť elita tvrdo metalového sveta. Na začiatku jari nám Napalm Death ukázali ako má vyzerať perfektný koncert. A na leto sa začínala črtať death metalová akcia roka. Cannibal Corpse nám prídu zahrať svoj ortodoxný, brutálny death metal. Ako hostí si prizvali: belgických death/grinderov Aborted a americkú špičku technického deathcoru All Shall Perish. No čo čert nechcel, deň predtým vyrukujú All Shall Perish na facebooku so správou, že sa im pokazila dodávka, no organizátori aj napriek tomu naďalej tvrdia, že dorazia. No pri vstupe do collossea, už sa črtal veľký nápis „ All Shall Perish – ZRUŠENÝ!“, čo veľa fanúšikov, vrátanie mňa veľmi zamrzelo. No stále tam boli veľký Cannibal Corpse, tak som ešte stále nestrácal eufóriu z death metalovej udalosti roku.

Pri mojom príchode bol už koncert Aborted v plnom prúde, no napriek tomu, väčšina ľudí stála v zadnom priestore collossea a iba časť publika sa zabávala. Po zapozeraní sa do ich setu, mi zvuková stránka veľmi nevadila, ale skôr som problém videl v ich prednese. Celá kapela mi pripadala akosi formálne, ako keby si to len prišli odohrať a rýchlo odísť. No po uplynutí nejakého času, som zaznamenal nejaké náznaky emócií, no čo sa týka celkového dojmu, tak sa neviem zbaviť pocitu priemernosti. Škoda, čakal som o dosť viac.

Keď už All Shall Perish zrušili svoju účasť, tak sa stage začal pripravovať pre hlavnú kapelu. Po uplynutí necelých 20min, prichádzajú členovia kapely na pódium a začínajú odpalovačkou „Demented Aggression“ z ich najnovšieho albumu. Počet ľudí sa pred pódiom značne zväčšil, čo mi dávalo nádeje, že odídem z koncertu spokojný. Corpsegrinder klasicky spustil svoje headbangové tornádo, v ktorom v rýchlosti, snáď nemá konkurencie, hlas mu taktiež slúžil veľmi dobre, len zvyšok kapely mi nejako nesedel. Mal som z nich podobný pocit ako z predošlej kapely – veľké nadšenie z nich veľmi nežiarilo. Čo sa týka ich výkonov, tak s nimi som bol nadmieru spokojný. Publikum zase rozpútalo celkom slušný kotol a dokonca pri tretej piesni „ Scourge of Iron“ sa odvážili aj prví skokani. Z ľudí išla dostačujúca vášeň, aby sa koncert uberal tým správnym smerom. Vrchol koncertu nastáva pri piesni „ Make Them Suffer“ a následne „ Hammer Smashed Face“, kde ma kapela celkom bavila aj napriek ich formálnosti, čo samozrejme zachraňovalo spokojné publikum.

Death metalová akcia roka sa teda nekonala, no potešila ma celkom účasť a zapálenia publika, ktoré túto akciu zachránili. Ak chcete poriadnu show dôjdite si radšej kuknúť Napalm Death, tým to v žilách ešte stále poriadne vrie!

Autor: Bukáčo

Autor: admin

Zdieľaj