SLAYER + GOJIRA v Bratislave už 11. júna! Aktualizované

Jedna z najzásadnejších metalových kapiel – Slayer – vystúpi už o pár dní v bratislavskej Aegon Arene (NTC). Do metropoly Slovenska prinesie aj veľké prekvapenie! Špeciálnym hosťom koncertu bude francúzska štvorica Gojira, ktorá absolvovala svetové turné aj s najslávnejším členom metalovej „Big Four“, skupinou Metallica. Koncert kapiel Slayer a Gojira bude 11. júna v bratislavskej Aegon Arene (NTC).

Francúzska Gojira funguje na scéne od roku 1996. Pôvodne účinkovala pod názvom Godzilla, v roku 2001 si však partia z mestečka Bayonne zmenila názov na ten súčasný. Zaujímavosťou je, že za 16 rokov na scéne nezmenila zloženie. Stabilnú zostavu tvoria bratia Joe a Mario Duplantierovci, Christian Andreu a Jean Michel Labadie. Úpešnú kariéru korunovali koncertami s inými veľkými menami ako Cannibal Corpse, Machine Head, Lamb of God, Trivium, Behemoth či Children of Bodom. Dnes už je francúzska Gojira pevnou súčasťou line-upov všetkých zásadných metalových festivalov.

Thrash-metalová legenda a člen slávnej „Big four“ – skupina Slayer prinesie na svoj bratislavský koncert plnohodnotnú šou, s ktorou toto leto vystúpia aj na najväčších európskych festivaloch. Slayer sa Slovákom predstavili už v roku 2008 na festivale Topfest. Svoju kariéru naštartovali počiatkom osemdesiatych rokov. Najneskôr v roku 1986 boli aj vďaka svojmu legendárnemu albumu Reign In Blood považovaní za jednu z najdôležitejších metalových kapiel všetkých čias. A sú ňou do dnešných dní. Ako súčasť takzvanej Veľkej thrashmetalovej štvorky (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) zažili zrejme najväčšiu slávu na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov. Okrem Reign In Blood práve nasledujúce dva albumy South Of Heaven a Seasons In The Abyss patria k zlatému fondu kapely a zaslúženej a najčastejšie využívanej kostre všetkých koncertných playlistov. Pomyselné výlety k prvým dvom doskách Show No Mercy a Hell Awaits spolu s výberom toho najlepšieho z prelomu deväťdesiatych a nultých rokov (najmä album God Hates Us All) sú vždy pomyselnou čerešničkou na torte, pričom kapela samozrejme nikdy nezabúda ani na svoje najaktuálnejšie počiny.

www.slayer.net
www.gojira-music.com

Lístky na koncert kúpite v sieti Eventim za 29 eur.

www.eventim.sk
www.ntc.sk

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/293992157341803/

Súťaž o vstupenku na tento koncert v podcaste: MetalExpress Show

Autor: admin

Zdieľaj