ICED EARTH (USA) – BRATISLAVA – 25.11.2011

Powermetalová legenda z Floridy, ktorá už pár týždňov brázdi európske pódiá s novým albumom Dystopia (2011), sa konečne a prvýkrát v svojej už pomerne dlhej histórii predstaví slovenským fanúšikom, pričom vynechá české zeme…

Odozvy fanúšikov z už odohratých koncertov sú jednoznačné:
– Stu Block ako nováčik je skvelý spevák a výborný zabávač !!!
– Nie mnohí speváci dokážu udržať nasadenú latku kvalitného a vyrovnaného spevu tak sko Stu vyše dvoch hodín !
– Fanúšikovia, podporte kapelu a ich album Dystopia !!! Toto je veľmi sľubný nový štart pre ICED EARTH !!!
– s touto show, zvukom a nasadením vás Iced Earth prevalcuje !!!
– skutočný talent, niečo medzi Mattom a Ripperom !!! Valec !

Spevák a jeden z frontmanov amerických Iced Earth Matt Barlow, po niekoľkých návratoch je  nadobro minulosťou po ukončení európskeho turné, konkrétnejšie po účastiach na Európskych letných festivaloch, kde ich poslednou zástavkou bol Wacken Open Air 2011.
Matt : „Bratia a Sestry. S veľkou úctou chcem oznámiť, že v tejto rodine (Iced Earth) mi bolo naozaj skvele, prežil som tu s chalanmi veľa krásnych chvíľ , na ktoré nikdy nezabudnem. Samozrejme nezabudnem ani na fanúšikov na celom svete, ktorí nám fandia, a ktorí nás podporovali, vždy keď sme pred nimi hrali.“
Matta nahradil nový talentovaný spevák Stuie „Stu“ Block (ex- Into Eternity) a už sa prezentuje na aktuálnom európskom turné.
Iced Earth je americká skupina pochádzajúca z Tampy (Florida). Kombinuje v sebe prvky power metalu, speed metalu, NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal- Nová vlna britského heavy metalu.) a trash metalu. Kapela takmer každú chvíľu menila zostavu, nikdy nebola jednotná. Jediný pôvodný člen a zakladateľ, ktorý sa nemenil je Jon Schaffer(gitara, spev, klávesy). Ďalším najdlhšie pôsobiacim aj členom bol je Matt Barlow(spev). Kapela ma veľké množstvo fanúšikov po celom svete.
Cesta Iced Earth sa začala na začiatku roka 1970  v  bočnej ulici predmestia Blue-Collar Townu v severovýchodnej Indiane. Tam bol Jon po prvý krát vystavený hudbe  legendárnych kapiel ako sú: KISS, Black Sabbath, Blue Oyster Cult, a Alice Cooper. Od štyroch rokov sa Jon  stal oddaným fanúšikom  zvukov hard rocku a heavy metalu. Jona do sveta tvrdej a ťažkej hudby priviedla jeho staršia sestra. Spoločne strávili mnoho hodín v mladosti. Snažili sa uniknúť drsnej realite okolo nich tým, že počúvali kapely, ktoré  boli zodpovedné za vznik  a hudobný smer Iced Earth. V roku 1979 sa odohrala udalosť, ktorá zmenila Jonov život, keď ho otec vzal na koncert KISS vo veku 11rokov. Zvukový zážitok v kombinácii s bombastickou pódiovou show, ktorá priniesla Jonovi celoživotné „prekliatie“ – Neúprosnú a nekompromisnú túžbu neustále tlačiť svoj talent a napísať piesne hodné jeho mena.
„Písanie kvalitných skladieb je jednou z mnoha častí ako byt úspešný.“-John Schaffer

Sympatický Jon Schaffer predstaví svoje ľadové monštrum v Bratislave už tento piatok !!! V Majectic Music Clube (bývalá YMCA) – 25.11.2011

Členovia kapely:
Jon Schaffer- gitara, spev, klávesy
Stu Block- spev
Troy Seele- gitara
Brent Smedley- bicie
Freddie Vidales.- basová gitara

Diskografia:
1991: Iced Earth
1992: Night of the Stormrider
1995: Burnt Offerings
1996: The Dark Saga
1998: Something Wicked This Way Comes
2001: Horror Show
2004: The Glorious Burden
2007: Framing Armageddon
2008: The Crucible of Man
2011: Dystopia

Playlist koncertu:
Dystopia
Burning Times
Angels Holocaust
Slave to the dark
V
Stand Alone
When the night falls
Damien
Dark City
Pure Evil
Anguish of Youth
My Own Saviour
Anthem
Declaration Day
Days of Rage
Tragedy and Triumph
Dante’s Inferno
Iced Earth

Na turné sprevádzajú Iced Earth dva mladé spolky, ktoré možno budú pre našich fanúšikov veľkou nezámou:
Fury UK je britské klasické rockové/metalové  trio z Manchestru(UK). Absolvovalo niekoľko turné s veľkými menami ako: Saxon, Michael Schenker, Y&T a Blaze Bayley, ale odohrali koncerty aj na veľkých festivaloch: Bloodstock a Hammerfest. Ich hudba obsahuje prvky NWOBM s agresívnymi power-metalovými prvkami.
Kapela:
Chris Appleton : spev a sólová gitara, Martin McNee: bicie, Luke Appleton : basa a sprievodný spev
Diskografia:
„Face Of Adversity“( 2007 , Rocksector Records)
„Salvation“-EP (2008 , Rocksector Records)
„VR“ (2009 , Rocksector Records)
„A Way Of Life“ (2010 , Rocksector Records)

White Wizard
Americká Heavy-metalová kapela v kombinácii s agresívnymi bicími a screamovými vokálmi, ktorá sa sformovala v roku 2007, čo nie je tak dávno. Ich hudobná kariéra sa ešte len rozbieha. Táto mladá kapela už absolvovala niekoľko tour s kapelami: Edguy, Korpiklaani, Týr. Absolvovali aj niekoľko festivalov: Hammerfest II, Download Festival.
Kapela: Wyatt Anderson: sólový spev, John Leon: basová gitara, Giovanni Durst: bicie, Lewis Stephens: gitara
Diskografia:
White Wizzard (2008, EP), High Speed GTO (2009, EP)
Over the Top (2010)
Flying Tigers (2011)

Autor: admin

Zdieľaj