Aliases – Safer Than Reality

Fanúšikovia kapely Sikth (nech je jej zem ľahká), spozornite! Pod dohľadom fenomenálneho gitaristu Grahama „Pin“ Pinneyho splodili britský Aliases svoj prvý počin, a odkaz Sikth tu je viac než citeľný. Niet divu, veď Graham svoj um preniesol aj sem a tak nás čaká 8 zbrusu nových skladieb s jeho rukopisom.
Ale teraz vážne, mnohý fanúšikovia šialených riffov a mathcore-ových brejkov sa pravdepodobne na tento album veľmi tešili, napätie vzrástlo, keď kapela vydala svoj oficiálny videoklip ku skladbe „What´s Left For Us?“. Práve tento singel otvára celý album, a treba skonštatovať, že „Pin“ je v Aliases rovnako utrhnutý z reťaze, ako bol aj na albumoch Sikth. Aby sme však stále nespomínali jeho predchádzajúcu kapelu, poďme sa mrknúť, čo nám tento počin ponúka.
Album obsahuje šesť plnohodnotných skladieb a dve slušivé inštrumentálne medzihry, z toho jednu klavírovú. Za mikrofónom tu predvádza svoje umenie spevák Jay Berast, chlapík pomerne neznámy v tejto branži, avšak svoje remeslo odvádza na jedničku. V čistých polohách znie veľmi uveriteľne a strčil by do vrecka hádam aj oveľa slávnejśích spevákov ale tá pravá sila sa skrýva v jeho agresívnej polohe. K hudbe Aliases sa hodí náramne dobre, a ja som len rád, že kapela nepodcenila výber speváka.
Album nemá viac ako 30 minút a skladby sú zvukovo na vysokej úrovni, o úrovni hrania hudobníkov nemá ani cenu sa baviť. Aliases rovnako ako Sikth stavili na technický metal plný melódií a s vysokou úrovňou chytlavosti.
Riffy sú krásne komplexné (striedanie sa gitár v „We Never Should Have Met“) a zároveň neskutočne zapamätateľné (refrén v skladbe „The Reality Of Beliefs). Ak by som mal vypichnúť silnejšie skladby, veľmi by som sa natrápil, pretože každá pieseň ma zaujala takmer okamžite a album som si pustil trikrát za sebou z jednoduchého dôvodu. Nemal som dosť.
Stále ma udivuje, ako dokáže „Pin“ vždy prísť s tak originálnou hudbou, plnou neotrepaných nápadov a perfektnej rytmiky. Skutočne, basgitara spolu s bicími znie raz naozaj tvrdo, sem tam funky a sem tam sa vyžívajú spoločne v polyrytmoch. Každý nástroj si ide svojou cestou, ale spoločne z toho vzniká niečo nepopísateľné.
Dielam ako je toto nieje naozaj čo vytknúť, ak vás nebavia tak je to čisto iba preto, že vám daná hudba iba nesadla. Jediné čo mi teda vadí, kedže mňa osobne veľmi baví tento album, je jeho dĺžka. I want more!

8/10 Sarkast

„Safer Than Reality“

1. What’s Left for Us?
2. The Reality of Beliefs
3. We Never Should Have Met
4. Refraction
5. All That Glitters is Gold
6. While I Drown
7. The Beginning Has No End
8. Sirens

WEB: Facebook, Myspace

Autor: admin

Zdieľaj