Martinka z Turca okorenila klip Hoskej Chaty

Martinská skupina Horská Chata dnes uverejnila videoklip k pesničke Niekedy z aktuálneho albumu 4. Dej sa odohráva v rockovom podniku v Martine, v ktorom skupina s obľubou koncertuje. Na účinkovanie vo videoklipe prijala pozvanie aj Martinka z Turca, známa z reality šou Farmár hľadá ženu.

„S nápadom angažovať Martinku prišiel náš manažér Marek Suchanič. Keďže sme chceli videoklip nejako okoreniť, prišlo nám to ako dobrý nápad. Pri natáčaní sme si s Martinkou užili veľa srandy,“ spomína spevák Martin Vantúch

Martinka sa na natáčaní chvíľu zdržala a poklebetila s hudobníkmi. Predsa len to bola jej prvá skúsenosť s natáčaním hudobného videoklipu. „Bola to parádna partia. Sú to veľkí fešáci,“ chváli Martinka, ktorú pozvanie na účinkovanie vo videoklipe veľmi potešilo. Martinkin hudobný vkus je predsa len odlišný od tvorby Horskej Chaty. „Nie som až tak stará, no mne sa páčia skôr ľudovky. Chalani mi dali svoje nové cédečko, ktoré som podarovala môjmu kamarátovi. On totiž počúva rockovú muziku. Veľmi sa z neho potešil,“ dodáva Martinka.

Samotné natáčanie trvalo dva dni a zúčastnili sa ho aj fanúšikovia skupiny, ktorých hudobníci oslovili prostredníctvom kapelového profilu na facebooku. Hlavnej úlohy sa zhostil líder Horskej Chaty Martin Vantúch. „Dej videoklipu je veľmi jednoduchý. Je o snívaní. Mali sme pripravených niekoľko scenárov, vybrali sme si napokon nápad nášho bubeníka Mira. Každý chlap predsa sníva o peknej babe,“ popisuje ústredný motív snímky Martin Vantúch.

Skupina sa po technickej stránke držala súčasného trendu točenia na fotoaparát. Videoklip vznikal pod taktovkou talentovaného fotografa a kameramana Róberta Ludovského z Prievidze. „Videli sme jeho tvorbu a páčila sa nám,“ dodáva spevák.

Skupina Horská Chata momentálne úspešne koncertuje po slovenských a českých letných festivaloch. Medzi najväčšie podujatia, na ktorých kapela vystúpila patria Masters of Rock vo Vizoviciach, Basin Fire Fest v Spálenom poříčí a Dobrý Festival v Prešove. V auguste sa skupina predstaví spoločne s Guano Apes v Snine na festivale Rock pod Kameňom a ďalších.

Facebook

Autor: admin

Zdieľaj