Fleshless – Slaves Of The God Machine

Ostrieľaní kováči smrteľného kovu z českého Ďěčína Fleshless sa tento rok hlásia s novým počinom a keďže nedávno sa tento album ocitol v mojom prehrávači, rozhodol som sa podeliť o tento zážitok. Fleshless fungujú už od 94-ého a na konte majú dve demá, dve splitká a päť full-lenghty. Kapela sa prezentuje predovšetkým brutálnejšie ladeným death metalom, avšak mixnutý thrash metalom, či grindom.
Najnovší zárez v ich diskografii začína introm, a musím úprimne povedať, že dané intro mi nevylúdilo ten najpríjemnejší výraz na tvári. Vôbec vo mne nenavodilo žiadnu atmosféru, a ak aj malo tak sa určite nezhodovala s atmosférou následujúcich skladieb. Našťasie však chmáry zahnala už následujúca „Fixed“, svižná skladba s takmer až thrashovým refrénom. Sekundovala jej aj hneď následujúca „Thruth in Flesh“, ktorej ústredný riff taktiež koketoval s thrash metalom avšak vokál zas priniesol skladbe grinde-ový šmrnc.
Nejaký nepokoj statočne zahnali aj všetky ďalšie skladby, dokonca aj zakončujúce inštrumentálne outro veľmi potešilo a nezopakoval sa divný pocit z intra. Kapele sa podarilo zúročiť naozaj roky skúseností do podareného a najmä dynamického a nenudiaceho diela. Takmer každý riff sa vám vie zakusnúť do mysľe silou buldoga, a rytmika vás neúprosne núti kývať hlavou.
Fleshless sa opierajú najmä o staré osvedčené postupy, avšak často vedia aj prekvapiť zaujímavými a veľmi sviežími momentami, napríklad v druhej polovici skladby „To Dethrone God“ veľmi sympaticky počuť koketovanie so stoner rockom alebo úvod skladby „False Ascesion“ vám pripomenie black metalové vybrnkávačky. V skladbách „Mechanic Pregnancy“ alebo „Mindseething“ dokonca započuť veľmi moderné postupy. Aj vďaka týmto detailom znie „SOTGM“ sviežo. Nahrávka bola spravená v štúdiu Shaark a je počuť na výsledku, že kapela dosiahla naozaj svojský, čistý a pritom stále brutálny zvuk. Zároveň nahrávka znie veľmi organicky a to jej aj svedčí.
Veľkým plus je podľa mňa aj dizajn bookletu (rozkladá sa do tvaru obráteného kríža) a cover. Mám totiž z daných obrazov a ilustrácií pocit, že sa jedná o český ale pritom aj svetový materiál. Inak povedané, zachovali tam ten český feeling a pritom sa nemusia hanbiť vydať to aj v zahraničí.
V konečnom dôsledku síce Fleshless neprišli s ničím neskutočne objavným, a možno neoslovia obrovské davy ale pre milovníkov kvalitného death metalu (nielen českého, či slovenského) sa jedná o must have. „SOTGM“ je album, ktorý možno nedostane človeka na kolená a nebude mať pocit, že niečo takéto ešte nepočul, ale poteší uši na dlhší čas ako len na jedno vypočutie. Viem, že aspoň u mňa to tak bude.

7/10 Sarkast

01. Intro
02. Fixed
03. Truth In Flesh
04. To Dethrone god
05. False Ascension
06. Sins Reversed
07. IndustrialAbuse
08. Mechanic Pregnancy
09. Their Sangvinary Doctrines
10. Promised Salvation
11. Mindseething
12. Outro

Web: OfficialBandzoneMyspace

Autor: admin

Zdieľaj