Gitarista Andy La Rocque z KING DIAMOND producentom nového albumu SHINING

Niklas Kvarforth, zakladateľ a frontman švédských SHINING, vyhlásil, že na pripravovanej novinke (v poradí už ôsmej) bude s kapelou spolupracovať gitarista Andy La Rocque (KING DIAMOND). Nahrávať sa bude v jeho Sonic Train Studios vo Varbergu, Švédsko.

„Pre-produkcia nového albumu by mala byť dokončená približne v auguste a štúdio sme si zabookovali na celý január a február 2012, aby sme mohli dokončiť práce na ňom. Na nahrávanie tohoto albumu sa zvlášť teším, pretože vďaka nemu dostanem šancu pracovať s Andy La Rocqueom. Som veľkým fanúšikom King Diamond, a pracovať s Andym bola príležitosť, ktorú som si nechcel nechať újsť. Zúčastní sa zopár skúšiek a bude zaujímavé sledovať, aký bude jeho prínos k už takmer dokončenému albumu ale najmä k celkovému zvuku Shining. Skôr než však začneme, plánujeme nahrať zopár coverov pre budúce nahrávky. K smeru, ktorým sa bude album „VIII“ uberať sa zatiaľ vyjadrím, že bude blackovejší a zlovestnejší než naše predchodzie nahrávky.“

Andy La Rocque hovorí: „Momentálne počúvam ich posledný album, aby sme vedeli, čo treba rozvinúť na tom ďalšom. Myslím, že je dôležité zachovať ich štýl, ale taktiež vytiahnuť z členov skupiny 110 %, a budem na niektorých ich skúškach a pred-produkcii.

SHINING: Myspace

Autor: admin

Zdieľaj