Heavy metalová legenda SAXON zahrá na TOPFEST-e

Hudobný festival TOPFEST finalizuje zostavu na tento rok. Predposledným ohláseným headlinerom, ktorý sa už prvý prázdninový víkend predstaví v areáli na Zelenej Vode pri Novom Meste nad Váhom je britská heavy metalová ikona SAXON, ktorá prinesie ohnivú show od majstrov klasického metalu.

1. a 2. júla bude teda na TOPFESTe opäť riadne horúco. Napriek tomu, že v prípade skupiny SAXON ide o kapelu založenú už v roku 1976 v anglickom Barnsley, dodnes vydáva albumy a pravidelne koncertuje. Svoj prvý úspech dosiahli hneď s prvým albumom nazvaným jednoducho „Saxon“ už v roku 1979, aby sa prakticky okamžite zaradili medzi špičku heavy metalu.

Ten najnovší, v poradí už devätnásty album vydajú len tesne pred návštevou Slovenska 23.mája. Nazvali ho „Call To Arms“ a obsahuje 11 skladieb nahrávaných v štúdiách Brighton Electric Recording Studio v Birminghame. Na album si prizvali aj hosťa – klávesáka Dona Aireyho. Dve z týchto skladieb prichystali aj pre nový vojnový film producenta Lionela Hicksa „Hybrid Theory“. Aj na tomto albume spevák Biff Byford dokazuje, že má stále hlas ako v začiatkoch skupiny – ostrý a pevný.

Súčasnú zostavu tvoria okrem Biffa už od roku 2005 páni Doug Scarratt (gitara), Paul Quinn (gitara), Nibbs Carter (basová gitara, klávesy) a Nigel Clockler (bicie).

Medzi najväčšie hity skupiny sa radia skladby: “Ride like the wind”, “Wheels of steel”, “Crusader”, “Princess of the night”, “Strangers in the night”, “Denim & Leather”.

SAXON, SUM 41, THE LOCOS, KABÁT, IMT SMILE a mnoho ďalších – to je TOPFEST 2011 pri Novom Meste nad Váhom s predpredajovou cenou vstupeniek 18€ na jeden deň, celofestivalovú na oba dni dostanete za 25€ !

Viac info na www.topfest.sk, predpredaj vstupeniek v sieťach Ticket-Art, Ticketstream a Ticketportal.

ZDROJ: www.topfest.sk

Autor: admin

Zdieľaj