Nové skladby si na koncerte Horskej Chaty obľúbili fanúšikovia aj Maťo Ďurinda

Krst nového CD v Bratislave

Martinská skupina Horská Chata vydala minulý týždeň nový album so symbolickým názvom 4. Vo štvrtok vyrazila skupina na dvojmesačné turné, počas ktorého navštívi 19 slovenských miest.

Na prvom koncerte, ktorý Martinčania odohrali v bratislavskom Elame, pokrstil líder Tublatanky Maťo Ďurinda novú nahrávku Horskej Chaty šampanským. „Chuť Horskej Chaty už prúdi aj v mojich žilách a prajem tomuto albumu, aby obstál  na slovenskej scéne, našiel si svojich fanúšikov, aby sa kapele Horská Chata zväčšovali rady priaznivcov a hlavne, aby chalani veľa cvičili, pracovali na sebe a spravili aj ďalšie kvalitné albumy. Nech žije Horská Chata,“ zaželal krstný otec „štvorky“ Horskej Chate na štvrtkovom koncerte.

O deň neskôr nasledoval domáci krst v Martine, na ktorom sa úlohy krstného otca zhostil Milan Herstek, u ktorého skupina nahrala svoj nový album. Ocenil nielen prácu skupiny v štúdiu, ale aj domáce publikum nežnejšieho pohlavia, ktoré sa na koncerte zišlo v hojnom počte. „Želám si, aby sa nové cédečko Horskej Chaty stalo prelomové nielen v Martine, ale na celom Slovensku a samozrejme aj na celom svete.“

Krst nového CD v Martine

Prvé tri koncerty aktuálneho turné má skupina za sebou. „Úvod turné sa podľa nás veľmi vydaril. Do playlistu sme zaradili viacero skladieb z nového albumu a hneď na bratislavskom koncerte sme si všimli, že naši fanúšikovia na nich reagujú rovnako dobre ako na zabehnuté skladby,“ zhodnotil atmosféru vystúpení Martin Vantúch.

Na novom albume „4“ sa nachádza jedenásť nových rockových pesničiek. Prvý singel sa volá Niekedy a v najbližších týždňoch k nemu vznikne videoklip. Skupina sa predstaví s novým  koncertným programom ešte v 16 slovenských mestách. Každý fanúšik, ktorý si zakúpi lístok na niektorý z koncertov, dostane k nemu nový album zadarmo.

ZDROJ: Edo Kopček, PR manažér Horskej Chaty, foto: Vlado Kuric (Bratislava), Fanklub (Martin)

Autor: admin

Zdieľaj