PORTIKUS opäť v štúdiu

Skupina PORTIKUS je opäť v štúdiu. „Po predošlých dvoch skladbách sme sa rozhodli nahrať ďalšie dve nové. Tento proces sa nám naposledy zapáčil a kvôli časovému stresu, ktorému počas týždňa všetci nedobrovoľne podliehame, je pre nás najprijateľnejší. Prvá skladba sa volá LIFE – Theatrical play a druhá My Faith“ vyjadril sa k nahrávaniu bubeník Peter Žíroš.

Nahrávanie prebieha v štúdiu MORPHEUS MULTIMEDIA, v ktorom sa už po minulých skúsenostiach PORTIKUS cíti ako doma. „Štúdio sa presunulo do nových luxusných priestorov, je tam skutočne všetko potrebné pre pohodlie pred, počas a po nahrávaní. Točí s nami David Kálosi a s jeho prácou a nasadením sme nesmierne spokojný. Je skutočne ústretový, je to aj veľmi príjemný človek, je to jednoducho profesionál“ pokračoval Peťo.

PORTIKUS momentálne nahráva bez bývalého gitaristu, nového zatiaľ nemá. „V štúdiu si s jedným gitaristom krásne vystačíme, aj posledné vystúpenie sme zvládli s jednou gitarou a menšími úpravami aranžmá, ale určite sa nebránime spolupráci s nejakým talentovaným hudobníkom, či už gitaristom, alebo ešte radšej asi s klávesákom“ pokračoval Peťo. Podľa ďalších jeho slov,  na vystúpenia plánujú posilu vo forme doplňujúceho screamového spevu. „Kto pozná naše predošlé dva počiny, asi vie o čom rozprávam a nové dva songy sa budú, čo sa spevu týka niesť v podobnej „dialógovej“ forme“ uzavrel Peťo.

WEB: www.portikus.sk

ZDROJ: Metalexpress.sk, foto: Peter Žíroš

Autor: admin

Zdieľaj