Horská Chata si zahrá s Guano Apes

Martinská kapela Horská Chata sa v súťaži českého rádia Rock Max prebojovala až do finále a získala angažmán na legendárnom rockovom festivale Masters Of Rock 2011.

Festival Masters Of Rock začal svoju históriu písať v roku 2003 a je veľkým lákadlom aj pre slovenské rockové skupiny. Na budúci rok privíta fanúšikov poctivej hudby opäť od 14. do 17. júla v areáli likérky Rudolf Jelínek vo Vizoviciach. Tento rok slovenskú zostavu posilní aj kapela Horská Chata, ktorá si účasť na festivale vybojovala v súťaži českého rádia Rock Max.

Na základe hlasovania poslucháčov sa Horská Chata stala víťazom júlového kola súťaže Rock Max 12 a odborná porota, ktorú tvoril hudobný producent, hudobný dramaturg rádia a jeho programový riaditeľ ju určili za tretieho finalistu veľkého finále. To sa v piatok uskutočnilo v zlínskom Masters Of Rock Café. Spolu s Horskou Chatou o angažmán na festivale bojovali aj kapely Lady Kate z Jihlavy a Crash Road z Brna.

Na letnej edícii Masters Of Rock 2011 sa podľa informácií organizátorov predstavia také mená ako Guano Apes, Hammerfall či české Tři sestry. Členovia kapely Horská Chata sú teda veľmi šťastní, že sa ocitli v takejto vybranej spoločnosti. „V dnešnej situácii, keď domáca rocková hudba u nás nie je takmer vôbec podporovaná médiami, je pre nás skutočné šťastie dostať možnosť zahrať si na tak sledovanom festivale. Aj keď sme si pozvánku museli vybojovať v súťaži. Vlani sme sa českému publiku predstavili na festivale Rock For People, veríme, že na Masters Of Rock všetkých potešíme skladbami z nového albumu, ktorý budeme nahrávať vo februári. Dúfame, že po jeho vydaní dostaneme aj v susedných Čechách viac možností ukázať našu tvorbu,“ povedal spevák kapely Horská Chata Martin Vantúch.

ZDROJ: MASS PRODUCTION

Autor: admin

Zdieľaj