Devilish Distance – Deathtruction

Rusko si väčšina ľudí v dnešnej dobe spája s pagan/folk metalovou scénou. Je to chybou ako aj recenzentov, tak aj väčších resp. západných vydavateľstiev, že dostávali do popredia len interpretov spomínaného žánru a v neposlednej rade aj momentálneho pagan metalové trendu, ktorý odsúva kapely iných žánrov do úplného outsidu. Kapela Devilsh Distance je príkladom, že v Rusku sa okrem „dendro“ metalu dokáže zrodiť aj iný štýl hudby.

Devilish Distance vznikli v roku 2004 a spolu s ich novinkou „Deathtruction“ majú na konte tri albumy a jedno EP. Kapela sa skladá zo štyroch členov v zostave dve gitary/spev, basa a bicie. Podľa stránky metal-archives.com sa jedná stále o pôvodných členov.

Album sa začína introm „Marching forward“, ktoré mi svojou ponurosťou evokuje skôr otváranie black metalových albumov a pre kapelu ako je Devilish Distance je trocha nehodiace sa a zavádzajúce. Nasleduje skladba Apocalypse, ktorá svojou štruktúrou oboznamuje poslucháča v akom duchu sa bude viesť celý album. Osobne by som túto skladbu použil ako otvárak. V celom počine je cítiť vplyvy old school deathových a thrashových kapiel, ale nie je to zase žiadna vykrádačka. Celý album má moderný zvuk, hlavne bicie majú skvelý zvuk. Spomínané old school vplyvy sú najviac počuteľné hlavne pri gitarových sólach, niektorých rytmoch. Čo sa gitár samotných týka, majú tiež veľmi dobrý tvrdý zvuk a hrajú na slušnej technickej úrovni. Nie je to len buď technika, alebo brutalita a thrashovanie, ale taká stredná cesta. Nápady, ale aj celkový dojem mi hrozne pripomína škandinávske kapely. Čo ma osobne veľmi potešilo bola dosť dobrá melódia v skladbe Legion Christless, ktorá na chvíľu privodila atmosféru podobnú Dissection. Skladby majú stredné trvanie 3 až 5 minút, robí album dynamickým.  Posledná skladba „Panzerfaust“ má opäť klávesovo ladené otváranie, ktoré by som úplne vynechal a prešiel hneď k veci. Ako bonus je na albume cover od Kreator „World beyond“ a dve remastrované verzie starších skladieb. Ak mám album zhodnotiť  ako celok, myslím že je to dobrá vec, ktorá poteší hlavne prívržencov  klasickejšieho death metalu. Ak máte radi kapely ako Cryptopsy, Morbid Angel alebo aj Dissection a Sodom, album sa určite oplatí vypočuť.

Devilish Distance – Deathruction

1.Marching Forward 01:31
2.Apocalypse 03:07
3.In Hate We Trust 03:25
4.Legion Christless 04:27
5.Stand 03:04
6.The Nameless One 04:52
7.Legasy of Pestilence 03:24
8.Scorn 03:57
9.Perverted Existence 03:17
10.Panzerfaust 03:08

WEB: http://www.myspace.com/devilishdistance

Pedro – 7/10

Autor: admin

Zdieľaj