Perfecitizen vydávajú nový album! Už prvého augusta prichádza Humanipulation

Česká kapela Perfecitizen sa po piatich rokoch hlási o slovo s novým albumom, ktorý vychádza pod hlavičkou Neonarcis aka L´Inphantile Collective už 1.8.2020. Či už to skupina mala na pláne, alebo sa prípravy urýchlili aj vďaka prebiehajúcej pandémii, Perfecitizen sa vracia v plnej sile s témami a hudbou, ktorá je pre nich už príznačná. O originalite tohto zoskupenia by sa dalo tiež obsiahlo dišputovať, no to už nechávam pre recenzenta, ktorý rozpitvá ich najnovšie dielo na naších strankach neskôr.
Počiatky skupiny siahajú do roku 2011, ako pohrobka už neexistujúcej českej skupiny Alienation Mental. Bubeník Jarda, gitarista Tomáš a spevák Olda sa rozhodli tvoriť pod novým názvom, ktoré dnes už poznáme ako Perfecitizen.
Od svojich počiatkov sa kapela snažila ťahať smerom k vyspelému technickému death-grindu s modernými prímesami a zvukom, ktorý najviac vystihuje názov „Blastcore“. Už v roku 2011 vyšlo prvé demo s názvom „Promo MMXI” a ich snahy vyvrcholili v roku 2013 debutovým albumom s názvom „Through”. V tom istom roku im vychádza aj split album so skupinou Meshina (Projekt pôvodných členov Devourment). S týmto materiálom sa dostali čoraz viac do povedomia a odohrali koncerty napríklad s Napalm Death, Brutal Truth, zúčastnili sa Obscene Extreme Festivalu a Brutal Assault festivalu. Druhým zárezom sa stal album vydaný v roku 2015 s názvom “Corten”. S týmto počinom prichádza ďalšie koncertovanie a účasť na rôznych festivaloch. Počas tohto obdobia (v roku 2016) však odchádza z kapely spevák a nahráza ho na tomto poste Adriano Neri, bass gitaru obsluhuje od roku 2016 Honza.
V tomto roku sme sa dočkali pokračovatela s názvom Humanipulation. Keď vám dekel neustrelilo pri poslednom albume, teraz vás pravdepodobne vystrelí rovno do iných dimenzií. Perfecitizen totiž obohatili svoju tvorbu okrem príznačného blastcore aj o ďalšie žánrove prvky a výsledok je zmes extrémneho experimentálneho technického death grindu s prímesou jazzu, či grunge a dokonca hip hopu. Či sa im tento mix rôznych štýlov vydarilo príhodne zakomponovať, môžete zistiť sami už čoskoro. Na doske hosťuje na vokáloch Dalila Kairos a Matt Delirious zo Sould Decoder.

Tracklist
1.Humanipulation
2. Blind ignorance
3. Misunderstanding
4. Propaganda
5. Mental obesity
6. Motivation
7. Injection
8. Flashback = Hope
Celkový hrací čas 30:29

Zostava:
Jarda Haž: bicie
Tomáš Mleziva: gitara
Honza Habr: vokál (od roku 2016)
Adriano Neri: bass gitara (od roku 2016)

Zaujímavé momenty:
– bývalí členovia: Jig-Ai, Alienation Mental, Epicardiectomy, Psychotic Despair, Mincing Fury and Guttural Clamour of Queer Decay, Novembre (IT) atď.
– Európske turné s Psychofagist (IT), 2016 Perfecitizen Europe Blastcore Tour
– Festivaly: Brutal Assault (2013, 2016, 2019), Obscene Extreme (2013), Neurotic Death Fest (NL, 2015), Motocultor (FR, 2017)
– Nominácie: Anděl award (Czech Grammy)

Kontakty:

www.perfecitizen.com

www.youtube.com/PERFECITIZEN

www.facebook.com/perfecitizen

www.instagram.com/perfecitizen

perfecitizen.bandcamp.com

band@perfecitizen.com

Perfecitizen na Radiu BEAT – 16.8.2020

https://www.facebook.com/events/738433913587021/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj