D ako death metal

K tomu nadpisu by sa ešte malo doplniť brutal death metal, ale to by mi potom nejako nevychádzalo. Každopádne dnes by som ale rád zabrdol do nejakých aktuálnych vecí, ktoré ma v poslednom čase zaujali. Všetko sú to veci z death metalovej škatuľky (čo je u mňa teda vec vcelku „prekvapivá“…) a všetky tieto kapely začínajú písmenkom D.

Ako prví z tejto skupinky prichádzajú živelní šialenci z Holandska – Disavowed. Banda okolo Robbeho Koka príde po neskutočne dlhých trinástich rokoch od posledného albumu Stagnated Existence s novinkou. Tá dostala meno Revocation of the Fallen a dočkáme sa jej niekedy v priebehu roka na značke Brutal Mind. Dovtedy si môžeme sluch ničiť pri lyric videu ku skladbe The Enlightened One.

Z Holandska urobíme krôčik vedľa do Nemecka. Z Berlína sa hlási kapela s rozmazaným logom – Defeated Sanity. Po nedávnom odchode gitaristu Christiana Kuhna sa scvrkli iba na trojicu s gitarovou výpomocou zvonka. To ale nezabránilo nahratiu nasledovníka schizofreného albumu Disposal of the Dead/Dharmata. Ten nový dostal meno The Sanguinary Impetus a v druhej polovici júla sa naň môžete tešiť s razítkom vydavateľstva Willowtip Records. Krátiť čakanie si za úlohu dala skladba Propelled into Sacrilege.

A tretie bolestné zastavenie pod písmenom D nás zavedie na Apeninský polostrov. Tu si vo večnom meste hudlujú už nejaký ten rok brutalisti Devangelic. Tri roky po poslednej placke Phlegethon (čo je to v porovnaní s trinástimi u Disavowed…) nás prevedú svojimi zbíjačkovými melódiami na novinke Ersetu. Keby niekoho zaujímalo čo ten názov znamená, tak je to akkádsky výraz pre ríšu mŕtvych. Tento veselý kotúčik vyšiel už v piatok, podobne ako novinka Defeated Sanity u Willowtip Records. Aby ste nekupovali mačku vo vreci, nechajte cez seba prejsť song Eyes of Abzu.

 

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj